kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
29 Ağustos 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Tarzınıza uymayan bir elbiseyi beğendiyseniz satın almadan önce iyice düşünün. Kendinizi onun içinde iyi hissetmeme ihtimaliniz yüksek.

Alışverişte 'ince' ayarlar

ESRA CORUH
Güncelleme : 29.08.2008 01:44
Alışverişe düşkünlüğünüz olsun ya da olmasın, gardırobunuzda hiç giyilmeden bekleyen kıyafetleriniz var değil mi? Bilinçli alışverişle bu sorunu aşabilirsiniz. Bu arada zaman geçirmek için alışveriş merkezlerine gitmeyi unutun..
1- Alışverişe gittiğimde aldığım parçaları evde ne ile tamamlayacağıma karar veremeyip sıkıntı yaşıyorum. Bunun bir çözümü var mı? (Orkide K. - İstanbul)
Bu tür problemleri çözmenin en güzel yolu, ilk önce gardırobunuzu gözden geçirmektir. Ne tür kıyafetleriniz var, ne tür renkler ağırlıkta, gruplayın. Hatta hiç giymediğiniz parçaları bir kenara alın. Örneğin renkli bir bluz almayı düşünüyorsanız, altına uygun pantolonunuzun olup olmadığını hesaba katın. İhtiyacınız olan şeyleri not almanız akıllıca bir çözüm olacaktır. Alışverişe çıkarken de bu listeniz doğrultusunda hareket edebilirsiniz. Mümkün olduğu kadar dolaşıp alternatifleri inceleyin, fiyatları kontrol edin. Ayrıca beğendiğiniz parçayı satın almadan önce mutlaka deneyin. Alışveriş yaptığınız mağazadan değiştirme ve iade şartlarını öğrenin. Mutlaka faturanızı ve kredi kartı slibinizi değiştirme yapma ihtimalinize karşın saklayın.

2- İndirimden aldığım birçok parça için sonradan pişmanlık duyuyorum ve bir iki defa giyip sonra bir kenara atıyorum. Bu indirim döneminden ne alırsam kullanışlı olur? (Aslı O. - İstanbul)
Her kadının gardırobunda indirim döneminden ucuz diye alıp giymediği bir sürü parça vardır. Ve bu hatayı her yeni indirim döneminde de tekrarlarız. O yüzden bu dönemde alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, ne alacağınızı bilmeniz. Eğer ne istediğinizi biliyorsanız, sadece o parçayı, uygun fiyata bulmaya çalışırsınız. Bu dönemler klasikleri almak için en uygun dönemlerdir. Beyaz gömlek, siyah pantolon, siyah elbise, kaşmir kazak, beyaz tişört gibi parçaların modası hiçbir zaman geçmez. Bu parçaları alırken kalitesine dikkat etmelisiniz. Farklı aksesuarlarla farklı tarzlara sokabileceğiniz bu parçaları aldığınız için pişmanlık duymazsınız, emin olun. Ve her giyişinizde de uygun fiyata aldığınız için ayrı bir keyif duyarsınız.

3- Yaz indirimleri devam ederken, şimdi de giyebileceğim neler alabilirim? Neleri almak saçma olur? Önerilerinizi yazarsanız sevinirim. (Mutlu B. - Bursa)
Yaz sezonu için bir şey almadan önce önümüzde sayılı günler kaldığını unutmayın. Sezonun öne çıkan parçalarını alıp, bir sonraki yıl 'geçen yıldan kalma' görünmek yerine, düz renkte parçalar alabilirsiniz. Hâlâ giyebileceğiniz ince düz renk elbise, düz sandaletler, kemer ya da aksesuarlar yaz sezonu için ideal parçalar. Tatilinizi bitirdiyseniz çok yazlık paraçalardan kaçının. Onun yerine sonbaharın ilk günlerinde giyebileceğiniz parçaları tercih edebilirsiniz.

4- Esra Hanım, galiba benim 'almak için almak' gibi bir hastalığım var. Canım sıkıldığında ya da mutlu olduğumda bir şeyler almak istiyorum. Kredi kartım geldiğinde de üzülüyorum ama iş işten geçmiş oluyor. Ne yapmalıyım? (Canan K. - İstanbul)
'Almak için almak' herhalde belli dönemlerde sıkıntıdan ya da boşluktan yaptığımız en büyük hatalardan biri. Gereksiz yere alınan onca şey, sonunda çöpe atılan paralar... Bunun bilincinde olmanız bile çok önemli. Hem üzüntü yaşamamak hem de bu kötü alışkanlığınıza son vermek için alışverişe çıkarken mutlaka 'neye' ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Ayrıca boş vakitlerinizi alışveriş merkezlerinde değil de başka yerlerde geçirmelisiniz. Böylece dolaşırken gözünüze takılan bir şeyi de almamış olursunuz. Ayrıca yanınızda fazla para ya da kredi kartı taşımayın.
Haberin fotoğrafları