kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'İnsani konularımız var'

ANKARA
* (Çukurambar'da Başbakan Erdoğan ile gizli görüşmesi) Bizim de insani konularımız var. Mehmet Bey'e benim de o görüşmede bulunduğumu açıklamasını ben söyledim. Gizli kapaklı bir şey değil. Rahat konuşabileceğimiz bir araya geleceğimiz demek ki bazı konularımız da oluyor.

* (Ergenekon) Dava ben Cumhurbaşkanı olmadan önce açıldı. Hiç kimseyi suçlu ilan edemeyiz. Bu konular Türkiye'de hep vardı ama memnun edici olan şudur ki savcılar bu konuları delillendirmişler ve mahkeme safhasına ulaştırmışlar. Türkiye açısından bir aşama olduğu kanaatindeyim. Kişiler eleştirilirken, kurumları yıpratmamaya dikkat etmeli.

* (Org. Işık Koşaner'in konuşması) Güzel bir konuşmaydı. AB sürecine önem verirken, özgürlüklerle ilgili vurgular yaparken, bir taraftan da böyle bir boşluğun ortaya çıktığına dikkat çekti komutan. Terörle mücadele dinamik bir süreç. Bir yandan standartlar yükselirken, AB süreci devam ederken de terörle mücadele etmemiz gerekiyor.

* Tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri anayasa değişikliği talebini dile getiriyor. Önemli olan, metodolojisinin çok dikkatli takip edilmesi. En geniş katılımı sağlamak önemli.