kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEVENT TÜZEMEN

Skibbe iflas etti

Steaua'nın büyüsü G.Saray'ı yuttu. Nedir bu büyü? 2006-2007 sezonu Steaua, Standart Liege deplasmanından 2-2'lik skorla dönüyor, evinde turu geçiyor. 2007-2008 sezonu Steaua Belarus'un Borisov takımıyla deplasmanda 22 kalıyor yine evinde turu geçiyor. Steaua aynı akibeti G.Saray'a da yaşattı, İstanbul'dan 2-2 ile dönüp evinde kazandı ve Şampiyonlar Ligi'ne girdi. G.Saray'ı Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde eleyen ilk takım oldu Steaua.
Oysa Steaua kuradan çıktığında G.Saray yönetimi "Bundan iyisi olamaz" demişti. Hatta "Kesin eleriz" diye avuçlarını erken kaşıyanlar bile vardı. Ama evdeki hesaplar İstanbul'da şaştı; sonra da Bükreş'te iflas etti. Bence bu elenmeyle Skibbe de iflas etti. G.Saray'a galibiyet gereken maçta Skibbe'nin çift forvet oynatmaması korkaklıktı. Tek forvet Nonda da Steaua savunması arasında zavallıları oynadı. Galatasaray golü yedi. Skibbe Ümit Karan'ı oyuna aldı. Skibbe centilmen olabilir, efendi olabilir ama çapı G.Saray'ı yönetmeye yetmez. Yönetim Skibbe ile yola devam ederse G.Saray bir Saftig faciası daha yaşar.

G.SARAY TEMPOSUZDU
Steaua ile evinde oynamak ateşten gömlek. Çünkü çok çirkin, çok çılgın bir seyircisi var. Hiç susmuyorlar, top rakibe geçtiğinde ıslık tufanı estiriyorlar, maçı takımları ile birlikte yaşıyor ve oynuyorlar.
İlk yarı başabaş oynanmasına Steaua göz yömdü. Rumenler G.Saray'ın orta alanda ayağa pas oynamasına izin verirken Arda ve Kewell'ı kanatlara indirmedi. Steaua takım savunmasının nasıl yapılacağını G.Saray'a gösterdi. KewellArda ikilisi sürekli yer değiştirmelerine rağmen tek orta yapamadı çünkü Steaua kanatlarda en az iki kişi ile bastı. G.Saray'ın temposuz oynaması ve hücuma çabuk çıkamaması Steaua'nun ekmeğine yağ sürdü.

HEZİMET BİLE YAŞARDI!
İkinci yarı seyircinin sesini yükseltmesi ile vites büyüten Steaua, G.Saray'ı perişan etti. Steaua forvetleri hızlı hücumlarla adeta G.Saray kalesini dövdü. Golden sonra şuurunu kaybeden G.Saray'lı oyuncuların hali perişandı. Eğer Moreno, Artur, Nikolita son vuruşlarda acele etmeseydi G.Saray Bükreş'te unutamayacağı bir hezimet yaşardı.
Steaua'lı futbolcular yüreklerini koyarak oynarken Skibbe'li G.Saray lejyonerler ordusunu andırıyordu.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00