kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gemilerin kontrolü kolaylaşacak

Yeni Haber
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce limanlardaki denetimi artırmak ve kaçakçılığı önlemek amacıyla başlatılan veri paylaşım çalışmaları tamamlandı.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, gümrüklerdeki modernizasyon çalışmaları kapsamında hayata geçirilen ''Veri Paylaşım Sistemi'' ile Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Merkezine (TBGTH) yapılan bildirimlerin ayrıca Gümrük Muhafaza Müdürlüklerine yapılması yükümlülüğü kaldırıldı. TBGTH Merkezine yapılan bildirimler, Gümrük Muhafaza idarelerine de yapılmış sayılacak ve böylece bürokratik işlemler azaltılmış olacak.

Proje sayesinde limanların bağlı bulunduğu Gümrük Muhafaza İdareleri, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi üzerinden boğazlardan geçiş yapan veya yapacak olan gemilere ait bildirimlere ulaşarak gemiyle ilgili bütün bilgileri kontrol etmeye başlayacak.

Gemi kontrolünü kolaylaştıran bu sistem sayesinde Gümrük Muhafaza idareleri gemilerin, tipi, acentesi, bayrağı, boyu, kalkış ve varış limanları, o anki durumu ve konumunu öğrenebilecek.

Denizlerdeki etkinliğini daha da artırmak isteyen Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünün, yeni sistemler ve programlar için teknolojik altyapı çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

AA