kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÖMER ÜRÜNDÜL

Fener avantajı kullandı

F.Bahçe, son dakikaları sıkıntılı geçen maçta Partizan'ı eleyerek Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı başardı. Aurelio'nun gitmesi, Deivid ve Vederson'un ağır sakatlıklarla uzun süreli eksikliklerine bir de Selçuk'un sakatlığı eklenip, gereken takviyelerin de yapılamaması nedeniyle F.Bahçe ciddi bir orta saha rahatsızlığı ile karşı karşıya kaldı. Bu can alıcı bölgedeki rahatsızlık G.Antep deplasmanında bütün çıplaklığıyla ortaya çıkınca ilk maçtaki avantaja rağmen Partizan maçının zorluk derecesi artmıştı. Öyle ki yönetim ve teknik heyet de büyük bir tedirginlik içine girdi. Emre'nin sürpriz olmayan kronik sakatlık problemi, yine gündeme oturunca doktorların "Oynayamaz" raporu verdikleri Semih, geleceği düşünülmeden riske edilip sahaya sürüldü.
Maçın başında futbolcular da seyirciler de tedirgindi. Partizan'ın biriki çabuk hücum denemesinin ardından F.Bahçe kontrolü eline aldı. Oyun karşı alana yıkıldı. Orta saha oyuncularının yapısı itibariyle yüksek tempolu bir baskı kurmak mümkün değildi. Buna rağmen gole yakın pozisyonlar oluştu. Güiza'nın aceleciliği, stresi ve bencilliği golü geciktirdi. Sonunda Semih klasik gollerinden biriyle takımını rahatlattı.
İkinci yarıda en az 2 gole ihtiyacı olan Partizan risk alınca, F.Bahçe'ye avantajlı bir geniş alan çıktı. Hazırlanışı ve yapılışı güzel bir golle de fark ikiye çıktı. Ancak Semih'in çıkmasından sonra kontrol tamamen Partizan'a geçti. F.Bahçe garantili skoru göz önüne alarak geride genişlik bırakmıyor ama orta alandaki pres yetersizliği rakibe ataklarda devamlılık şansı veriyordu.

UĞUR VE KAZIM DENKLEMİ!
Fark bire inince maçın zorluk derecesi iyice arttı ama sonuçta F.Bahçe kazandı.
Bu maç bir kere daha gösterdi ki F.Bahçe'nin acil orta saha oyuncusu transferine ihtiyacı var. Salı günkü köşe yazımda da belirttiğim gibi Uğur ile Kazım'ın ne yapacakları, çok bilinmeyenli denklem. Kolektif oyundan uzaklar. Adeta topla kavga ediyorlar. İlk golün asistini yapan Uğur, kaptırdığı gereksiz toplarla takımının kontrataklarla karşı karşıya kalmasına neden oldu.
Semih, Aragones gelene kadar hayatında oynamadığı orta sahada ciddi sakatlığına rağmen uzak ara en iyi oyuncuysa fazla söze de gerek yok.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00