kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'İdolüm' dediği Aziz'in karısını canlandırıyor

BÜLENT İPEK
atv'nin yeni dizisi 'Gurbet Kuşları' genç oyuncu Miraç Eronat ile hiç bir oyununu kaçırmayacak derecede hayran olduğu Rutkay Aziz'i bir araya getirdi. Eronat dizide, 'idolüm' dediği Aziz'in karısı rolünde... ..
İLİŞKİLİ HABERLER
'İdolüm' dediği Aziz'in karısını canlandırıyor
Orhan Kemal'in klasik eseri 'Gurbet Kuşları'ndan atv için aynı adla televizyona uyarlanan dizinin çekimleri Bursa Mudanya'da sürüyor. Rutkay Aziz ile Ankara Devlet Tiyatrosu'nun ödüllü oyuncusu Miraç Eronat'ın bir karı-kocayı canlandırdığı dizide; Melih Görgün, Aytaç Arman, Gökhan Mumcu, Ayfer Dönmez, Kerem Corogil, Doruk Şengezer, Sema Atalay, Şükrü Türen, Ezgi Çelik, Taner Barlas ve Sema Öztürk gibi çok sayıda oyuncu rol alıyor.

YAŞAYAN BİR HİKAYE!

Daha önce Halit Refiğ'in yönetmenliğinde sinema filmi olarak da çekilen 'Gurbet Kuşları', ilk kez dizi olarak seyircinin karşısına çıkacak. Göç olgusunu işleyen 'Gurbet Kuşları', 4 çocuklu bir ailenin İstanbul'a göç etmek zorunda kalmasını ve verdikleri yaşam mücadelesini konu ediyor. Dizide bir aile babasını canlandıran Rutkay Aziz, bir Orhan Kemal hikayesi içinde olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti: "Hikayeyi alıp baktığınızda, 2008 yılında hâlâ yaşayan bir roman olduğunu görüyorsunuz. Hüzünlü bir göç olayı. Göç sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da gündeminde. Savaş, açlık ve işsizlik umuda yolculuğu doğuruyor. Başka ülkelere yaşam savaşı vermeye giderken, yolculuğu hüzünle biten öyküler var. Bu diziyi izleyen herkes, kendinden bir şey bulacak."

HER OYUNUNU İZLERDİM
Her fırsatta Rutkay Aziz'in oyunculuğuna hayran olduğunu söyleyen Miraç Eronat ise, "Rutkay Aziz'le oynama şerefine ilk kez sahip oluyorum. Kendisi idolümdür. O; Ankara Sanat Tiyatrosu'ndayken, her oyununu izlerdim" dedi.
Haberin fotoğrafları