kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şişli sokaklarına dev ayakkabılar geliyor!

GÜNAYDIN
Türkiye'nin önemli isimleri tarafından tasarlanan ayakkabı heykellerinden oluşan, Shoe-Art İstanbul 2008; önceki gün Cevahir Alışveriş Merkezi'nde, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen bir törenle açıldı. Açılışa Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra eski Galatasaray Başkanı Faruk Süren, sanatçılar Ertuğrul Ateş, Alinur Velidedeoğlu, İsmail Acar ve Mehmet Günyeli ile çok sayıda davetli katıldı.

1 EYLÜL'DE AÇILACAK
Tanıtım kokteylinde konuşan Mustafa Sarıgül, Şişli sokaklarını 1 Eylül'den itibaren ayakkabı heykellerinin süsleyeceğini belirtti. Bu etkinliklerle, sanatçılarla halkı buluşturmayı amaçladıklarını belirten Sarıgül, dev ayakkabı heykellerinin Şişli, Nişantaşı, Abdi İpekçi Caddesi ve Cevahir Alışveriş Merkezi gibi pek çok farklı noktada sergileneceğini ifade etti.

GELİRİ BAĞIŞLANACAK
Sarıgül ayrıca, sergi vesilesiyle ayak bakımı ve ayakkabının önemini anlatan seminerler düzenleneceğini de sözlerine ekledi. 31 Ekim'e kadar Şişli sokaklarını süsleyecek olan dev ayakkabılar, serginin sonunda müzeyede ile satışa sunulacak. Satıştan elde edilecek gelir ise TEMA ve Türk Kalp Vakfı'na bağışlanacak.
Haberin fotoğrafları