kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kocasını tekmeyle öldürdü

Yeni Haber
Adana'da siyah kuşak sahibi karateci kadın ve sevgilisi hakkında, cinayet suçlamasıyla dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, 10 yıllık kocası Kadir Ayhan Albay'ı (43), tekmeyle döverek öldürdüğü ve cinayeti planladığı iddiasıyla, Filiz A. (31) ve sevgilisi Ersin E. (36) hakkında Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde ''ağırlaştırılmış müebbet hapis'' cezası istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı, davanın iddianamesinde, Kadir Kayhan Albay'ın Filiz A'dan boşanmak için dava açtığı ve ayrı yaşadığı, Filiz A'nın davadan önce Ersin E. ile gönül ilişkisine girdiği, aralarında engel olarak gördükleri Albay'ı ise öldürmeye karar verdiklerini kaydetti.

Filiz A'nın 2 Ekim 2006'da gece yarısı Albay'ın Yeşilyurt Mahallesi Altın Bulvar'daki evine giderek yedek anahtarla kapıyı açtığı belirtilen iddianamede, şu görüşlere yer verildi:

''Filiz A, Albay'a tekmeyle vurup başını duvara çarptırarak, ağır yaraladı. Sabah da çocuklarının okul eşyalarını almak bahanesiyle tekrar eve gelip, eşinin yaralı olduğunu maktulün ağabeyi Aytekin'e haber verdi. Hastaneye götürülen Albay, hiç konuşamayarak ameliyata alındı ve yoğun bakımdayken 8 gün sonra öldü. Ölüm sebebi ise otopsi raporuna göre, künt kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti.''

İddianamede, Filiz A'nın polise çelişkili ifadeler verdiği ve olay gecesi Albay'ın alt kattaki komşusunun düşme ve mücadele sesleri duyduğunu söylediği de kaydedildi.

Filiz A. iddianamedeki ifadesinde suçlamaları reddederek, eşinin alkolik olduğunu ve halüsinasyonlar gördüğünü, bu yüzden kendisine zarar verdiğini, Ersin E ile de gönül ilişkisi olmadığını belirtti.
Diğer sanık Ersin E. ise Filiz A. ile duygusal ilişkisinin, kocasının ölümünden 1 ay sonra başladığını ve bir süre önce sona erdiğini, Albay'ın öldürülmesiyle ilgisinin bulunmadığını öne sürdü.İki sanığın, gelecek ay tutuksuz olarak yargılanmaya başlanacakları öğrenildi.

AA