kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Balık bebek dünyaya geldi

Yeni Haber
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, tıpta ender görülen ve ''balık bebek'' olarak bilinen 2 kilo 710 gram ağırlığında bir bebek dünyaya geldi.

Eşi Mustafa Taş tarafından İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesine kaldırılan Songül Taş, normal doğumla 2 kilo 710 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi.

Doğumu gerçekleştiren Kadın Doğum Uzmanı Ümran Civelek, dayı-hala çocukları olduğu bildirilen çiftin bebeğinin, ''balık bebek'' olarak bilinen genetik hastalıkla doğduğunu ve bunun 300 binde bir görüldüğünü söyledi.

Hastane Başhekimi İbrahim Güler de derisi kesiklerle dolu bebeğin henüz beslenemediğini, solunumunun ise normal olmadığını söyledi.

Güler, kuvöze alınarak tedavisine başlanan bebeği ileri tetkik ve tedavisinin yapılabilmesi amacıyla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk edeceklerini kaydetti. Güler, ''Hastanemizde bir ayda iki balık bebek doğumu gerçekleştirildi. Ender görülen bu olayı üst üste yaşamamız ilginç'' diye konuştu.

İskenderun'da, 6 Ağustosta, Hasan ve Bahar Kalkan çiftinin kız bebekleri de ''balık bebek'' olarak bilinen genetik hastalıkla dünyaya gelmiş ve hayati tehlike kaydıyla sevk edildiği ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde, 10 Ağustosta hayatını kaybetmişti.


AA