kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bombacılardan şok itiraflar

Yeni Haber
İzmir'de polis servisi geçtiği sırada park halindeki bomba yüklü aracı patlatarak 18 kişinin yaralanmasına neden olan 2'si bombacı toplam 8 kişi, adliyeye sevk edildi. Bombacı B.S ile Z.B'nin emniyetteki ifadelerinde şok itiraflarda bulundukları öğrenildi.

Bombacı B.S ve Z.B'nin birlikte gerçekleştirdikleri patlamayı izlerken kahvaltı yaptıkları ortaya çıktı. 21 Ağustos tarihinde İzmir'in Eşrefpaşa semti Yeşillik Caddesi üzerinde araca yüklü bombanın patlaması olayının failleri İzmir polisinin büyük başarısı sonucu 48 saat gibi kısa bir zamanda yakalanarak olay aydınlatıldı.

Bombacı B.S ve Z.B ile birlikte G.D, T.S, A.S, R.S, C.S ve A.Ö olmak üzere toplam 8 kişinin İzmir'deki sorgulamanın ardından bugün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Zanlıların emniyetteki sorgulamalarında olay anında patlamayı yüksek bir tepeden izledikleri ve patlamayı gerçekleştirirken kahvaltı yaparak yaşanan dehşet anlarında gülüştükleri öğrenildi.

Bombalama olayında baş rol oynayan bombacı B.S.'nin 2003 yılında örgüt adına propaganda yapmak suçundan yakalandığı ve bu suçtan dolayı ceza aldığı ve daha sonra 2004 yılında Kuzey Irak'ta bulunan PKK terör örgütünün kamplarında bomba, silah ve siyasi eğitim aldığı öğrenildi. Kuzey Irak'ta eğitimini tamamlayan bombacı B.S.'nin örgüt tarafından özel kuvvetlere seçilerek 2007 yılında Diyarbakır'ın Lice
ilçesi kırsalında eylem yapmak üzere görevlendirildiği ortaya çıktı.

Burada bir süre örgüt adına faaliyet gösterdikten sonra Suriye uyruklu olduğu öğrenilen Lice bölgesi özel kuvvetler sorumlusundan İzmir'e bombalı eylem yapmak üzere görevlendiriliyor. Zanlıların ifadelerinde, perşembe günü polis servis midibüsü ve içinde bir albay ile 2 erin bulunduğu askeri otomobili hedef alan bombalı saldırının nasıl gerçekleştirildiği de belli oldu.

İstanbul'dan çalınan sahte plakalı otomobili, Diyarbakır'dan araç kiralayarak getirdikleri patlayıcıyı yerleştirdikten sonra olay günü sabaha karşı eylem yapacakları yere bırakan teröristlerin, sabah erkenden olay yerine geldikleri kaydedildi. Bomba yüklü aracı ve servis araçlarının geçişini gördükleri yüksek tepeye çıkarak burada kahvaltı yaptıkları belirlendi. Bomba yüklü aracı telsiz ile patlattıkları belirlenen bombacı B.S. ile Z.B.'nin patlama anında yaşanan dehşet dolu dakikaları kahvaltı yaparken gülüşerek izledikleri ortaya çıktı.

İzmir Emniyeti'nde sorgulamaları biten 2'si bombacı toplam 8 kişi adliyeye sevk edildikten sonra İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ile İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olayla ilgili ortak bir basın açıklaması yaptı.

İzmir Emniyeti'nin başarısı sonucu olayın 48 saat geçmeden aydınlatıldığını belirten Vali Kıraç, "İzmir'de yaşanan bu olayı nefretle kınıyoruz. Milletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak için gerçekleştirilen bu olaylar hiçbir zaman istenileni vermedi. İzmir halkının sağduyusu birliği ve
beraberliği ile Türk polisinin başarısı birleşerek olayın failleri kısa sürede yakalanarak adalete teslim edildi. İzmir huzur dolu yaşantısına devam edecektir" dedi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin teröristleri kısa sürede başarı ile yakalanmasını sağladıkları için ekiplere teşekkür eden Vali Kıraç, operasyonda görev almış personelin ödüllendirileceğini söyledi. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, İzmir'deki patlamanın faillerini kısa sürede yakalandığı için mutlu olduğunu belirterek, ayrıca yeni bir bombalı eyleminde önüne geçildiğini söyledi. Kadifekale'de gerçekleşen operasyonlar sırasında zanlı T.S'nin evinde çok miktarda plastik patlayıcı. Kimyasal madde ve bomba düzenekleri bulundu. Bu ele geçirilen malzemeler ile yeni bir eylem hazırlığında olan örgütün hesaplarıda bozulmuş oldu. Ayrıca bunun içinde çok mutluyuz" diye konuştu.

İHA