kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Helikopterli düğün eşimin dostumun katkısıyla oldu"

Yeni Haber
Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, oğlu için düzenlediği helikopterli sünnet düğünüyle gündeme gelmesinin ardından hakkında mali yönden araştırma başlatılan Bursalı iş adamı İsmail Dengiz, ''Düğün, eşimin, dostumun katkısıyla oldu''dedi.

Beşevler Mahallesi'nde emlak ofisi bulunan Dengiz, 21-22 ve 23 Ağustos'ta Kayapa köyünde gerçekleştirilen düğünün, çok sayıda gazete ve televizyonda yayımlandığını, bu durumdan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Düğünün en çok mali boyutunun konuşulduğunu, ancak durumun söylenenden farklı olduğunu öne süren Dengiz, ''Benim düğünle ilgili harcamam çok cüzi miktardır. Düğün, eşimin, dostumun katkısıyla oldu. Çok zengin bir adam değilim. Çok param olsa da zaten bu kadar harcamazdım'' dedi.

Dengiz, düğünün basına yansımasının ardından maliyenin hakkında başlattığı incelemeyle ilgili soru üzerine, şöyle konuştu:

''Maliye görevlilerini gazete ilanlarıyla düğünüme zaten ben davet ettim. Kendileri de geldiler. Yaptığım masrafların hepsi faturalı, hiçbir açığım yok. Devletimize, milletimize verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Ben ayağımı yorganıma göre uzatan bir insanım. Yıllardır insana yatırım yaparım. Bazı şeyler parayla olmuyor. İşte ben de bunu gösterme fırsatı buldum. Yaptıklarımın karşılığını da aldım. Maliyenin beni incelemesinden şeref duyarım.''

Oğlunun sünnet düğünü için yıllardır sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Dengiz, ''16 yıl erkek bebeğim olmadı. Allah'a hep (bana bir erkek bebek verirsen, dillere destan 3 gün 3 gece sürecek düğün yapacağım) diye dua ediyordum. İki kızımın ardından oğlum dünyaya geldi. Allah bana erkek evlat verdi. Dillere destan bir düğün yaptım'' dedi.

Dengiz, düğünde davetlilerden hediye kabul etmediklerini, armağan veya takı getirmek isteyenlerden Mehmetçik Vakfı, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Kızılay'a bağış yapmalarını talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Bursalı iş adamı İsmail Dengiz, oğlu Tahsin Dengiz için ''3 gün 3 gece'' süren sünnet düğünü düzenlemişti. Düğün için 5 bin davetiye dağıtan Dengiz, ayrıca Bursa'daki yerel bir gazeteye de tam sayfa ilan vermişti. Dengiz, sünnet düğünü için kiraladığı Kayapa belde stadyumuna limuzinle getirdiği oğlunu, şehirde helikopterle gezdirmişti. Düğünde çok sayıda ünlü şarkıcı da sahne almıştı.

AA