kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ferda Paksüt'ten çarpıcı açıklamalar

Yeni Haber
Ergenekon soruşturması çerçevesinde talimatla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade vermek için tatilini bölüp Ankara'ya doğru yolan çıkan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, "Kuzey Irak'ta bombalandık. Bu kadar tedirgin olmadım. Tutuklanma ihtimalini bile düşünüyorum" dedi.

Ferda Paksüt'ün, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından yürütülen Ergenekon soruşturması çerçevesinde hakkında tutuklanma talebiyle yakalama kararı bulunan eski AKP milletvekili Turan Çömez ile ilgili ses kayıtları önceki gün kamuoyuna yansımasının ardından ifade için çağırılması dikkat çekti.

Turan Çömez ile ailecek görüştüğünü hatırlatan Ferda Paksüt, "Hastane yapımında Bağdat'ta birlikte hareket ettik Turan Çömez ile. Benimle konuşmalarında kanki, dost, ahbap değiliz Turhan Çömez ile. Turan Çömez, bana ne örgütten bahsetti, ne de terörden bahsetti. Benimle ve beyefendiyle böyle konuşmaları olmadı. Beyefendi, hukuk için çalışan bir insan. Terörizm hukuk düzenine aykırı yapılan bir davranıştır. Hurşit Tolon paşayı kokteyllerden tanırım. Sinan Aygün'e eşinden boşanan bir bayan için iş rica etmiştim. Recep Tayyip'i de Abdullah Gül'ü de tanıyorum. Birilerini tanıyor olmam, o kişilerin varsa işledikleri suçlara ortak olmam anlamına gelmez" dedi.

"UYURGEZER VEYA ŞİZOFREN DEĞİLSEM BİR ÖRGÜTE ÜYE OLDUĞUMU HATIRLAMIYORUM"

Terör örgütüne üye olmakla suçlanan kişilerle neden ilişkilendirildiğine bir anlam veremediğini vurgulayan Paksüt, şöyle devam etti:

"Ben ufacık bir iş yapmadım. Eğer çift kişilikli değilsem. Uyuduğum zaman, ikinci kişiliğim gidip teröre karışmışsa bilemem. Örgüte üye olmadım. Örgütün bir yerini ziyaret etmedim. Beni neden böyle bir işin içine soktuklarını bilmiyorum. Durduk yerde bizim üstümüze geliyorlar. Yabancı ülkelerde yaşadım. Kuzey Irak'ı geçtim bu kadar tedirgin olmadım. Güler Kömürcü, sanırım "bizimle birlikte hareket ediyorlar' demiş. Bu ifade nedeniyle tutuklanabileceğimi düşünüyorum. Benim hiç kimseyle ilişkim yok."

"HURŞİT TOLON'U DA TANIRIM, HAYRÜNİSA GÜL'Ü DE"

Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünisa Gül'ü de yakından tanıdığını vurgulayan Ferda Paksüt, tanıdığı insanlar nedeniyle suçlanmasını gerektirecek bir yasa maddesi olmadığına kaydetti.

"TUTUKLANMIŞ OLSAYDIM DA OSMAN PAKSÜT GİDER AKP DAVASINDA OY KULLANIRDI"

Adının, Ergenekon soruşturmasına dahil edilmeye çalışıldığını ve bunun ilk olarak Hurşit Tolon ve ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un gözaltına alındığı gün gündeme getirildiğini hatırlatan Ferda Paksüt, "Paşaların tutuklandığı gün, benim de tutuklandığımı söylediler. Bir haber geldi, 'Ergenekon'un başı Paksüt' diye. Osman beyi benim tutuklanmam etkilemez. Ben bu durumun onu etkileyeceğini zannetmiyorum. Hapse giren eşi otomatikman boşayabilirsiniz. Ben loğusa halde devleti temsilen gereken davetlere katıldım. Kapatma davası öncesinde tutuklanmış olsaydım bile Osman bey gider oyunu kullanırdı. Ben de zaten onu yanımda değil, görevinin başında görmek isterdim. Hepimiz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin fertleriyiz ve bu bayrağın altında yaşıyoruz."

"MALIMIZI ELİMİZDEN ALACAKLAR"

AKP hakkında açılan kapatma davası sonrası ilginç şeyler yaşadıklarını da aktaran Ferda Paksüt, "Bir hafta önce uzun yıllardır elimizde olan bir malımıza izale-i şuyu davası açılmış. Ankara'daki bir gayrimenkulümüz. Malımızı bile elimizden almaya kalkıyorlar" dedi.

"YARIN SABAH TUTUKLANMAZSSAM AÇIKLAMA YAPARIM"

Ferda Paksüt, yarın sabah Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gidip ifade vereceğini ve ifade sonrası tutuklanmazsa açıklama yapacağını söyledi. Paksüt, ifade vermeye eşi ve avukatıyla gideceğini belirtti.

(ANKA)