kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hayat kadınıyla basılan terörist paraları alıp kaçtı

Yeni Haber
Terör örgütü PKK'nın Güney Kıbrıs sorumlusunun örgüte ait olduğu belirtilen 100 bin avroyu alarak kaçtığı öne sürüldü.

Güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, terör örgütünün Güney Kıbrıs Rum kesimi sorumlusu ''Diyar'' kod adlı İlhami Ü, terör örgütünün uzantısı olduğu ifade edilen bir dernekte bir hayat kadınıyla uygunsuz durumda yakalandı. Olay örgütün Güney Kıbrıs yapılanmasını karıştırdı.

''Özeleştiri'' vermek üzere Kandil'e çağrıldığı belirtilen İlhami Ü'nün, dernek kasasında tutulan ve örgüte ait 100 bin avroyu da alarak Güney Kıbrıs vatandaşı hayat kadını ile kaçtığı ortaya çıktı. Terör örgütü tarafından hakkında ''infaz'' kararı çıkarılan ''Diyar'' kod adlı İlhami Ü'nün Yunanistan'da saklandığı öne sürüldü.

Almanya'da finansman temininde oldukça etkin olan bir dernekte geçen ay yaşanan ''yolsuzluk'' iddiaları terör örgütünü karıştırmıştı. Terör örgütünün uzantısı olduğu belirtilen derneğin başkanlığına getirilen ''Kerim'' kod adlı Ahmet Ç'nin, dernek hesaplarında inceleme yaptırması sonucunda, Avrupa'da yaşayan örgüt yandaşlarından ''kültür festivali'' adı altında düzenlenen etkinlikler için toplanan paraların, derneğin eski başkanı Mehmet D. ve duygusal ilişkisi olduğu belirtilen Ayten K. tarafından şahsi harcamalarda kullanıldığı öne sürülmüştü. Dernek harcamalarının olduğundan fazla gösterildiği, derneğe ait faturalar üzerinde oynamalar yapıldığı, festival için kiralanan mekanlar ve malzemeler için olduğundan fazla meblağ ödenmiş gibi yapılarak, aradaki farkın kişisel hesaplara aktarıldığı bildirilmişti.

Dernek başkanı Ahmet Ç'nin, yolsuzluğu terör örgütünün Avrupa sorumlusu olduğu ifade edilen Sabri Ok'a iletmesi üzerine, Mehmet D. ve Ayten K. hakkında soruşturma açılmış, yolsuzluk yaptıkları belirlenen örgüt sorumlularının görevlerine son verilmişti. Mehmet D'nin, Ayten K. ile derneğe ait 500 bin avro ile ortalıktan kaybolduğu öne sürülmüştü.
Terör örgütüne yönelik ''yolsuzluk'' suçlamalarından rahatsızlık duyan terör örgütünün Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar, dernek harcamaları ile ilgili ''Birileri 500 bin Avro para alarak kaçmış. Kim bu parayı, nerede bulmuş ki; nasıl götürecek'' diye olayı gizlemeye çalışmıştı.

Yolsuzluk iddialarının, terör örgütü tarafından 6 Eylül 2008 tarihinde Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde ''kültür festivali'' adı altında düzenlenecek etkinliğe katılım için başlatılan kampanyayı olumsuz etkilediği ifade edildi. Çok sayıda örgüt yandaşının ''Bizlerden toplanan paraların nerelere harcandığını kamuoyuna açıklayamayanlar, bunun hesabını mutlaka vermeli'' diyerek tepkilerini dile getirdikleri ve festivale katılmama karar aldığı bildirilmişti.

AA