kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Beşiktaş'a yakışmıyor!

Yeni Haber
Antalyaspor Yönetim Kurulu, Beşiktaş maçının ardından yaptığı ilk toplantıda, Beşiktaş maçında meydana gelen olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Açıklamada, stat dışındaki taşkınlığın, alkollü olduğu belirlenen Beşiktaş taraftarlarınca yapıldığı öne sürüldü...
Antalyaspor Yönetim Kurulu'nun yazılı açıklamasında, maçı izlemek üzere Antalya'ya gelen ve gerçek Beşiktaşlı olduklarından şüphe edilen bir grup misafir taraftarın emniyet güçlerinin ikazlarına rağmen kendilerine kurallar gereği tahsis edilen yüzde 5'lik kontenjan dışındaki stat tribünlerine girmeye yeltendikleri kaydedildi. Bu taraftar grubunun, şehir içerisinde alkollü vaziyette topluca tezahürat yaparak tansiyonu artırıcı taşkın tavırlar sergiledikleri belirtilen açıklamada, stat dışındaki olaylarda bir Antalyasporlu taraftarın bıçaklanarak ağır, iki emniyet görevlisinin de hafif şekilde yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, ''Türk futbolunun gelişmesinde en büyük engellerden olan bu tür centilmenlik dışı toplu hareket ve davranışların teşvik edilmemesi gerektiğini ve özellikle Beşiktaş gibi büyük camiaların taraftarlarını özellikle yüzde 5 uygulamasını hassasiyetle gözeten Anadolu kentlerindeki müsabakalarda daha itidalli davranmaları için uyarmalarını ve kontrol etmelerini diliyoruz'' denildi.

DEMİRÖREN'İN SİGARA İÇMESİ

Sigara ve alkolün insan sağlığının en büyük tehdidi olup sportif müsabaka ortamlarıyla bağdaşmayan kötü alışkanlıklar olduğu belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:

''Açık kamusal alan olarak değerlendirilen statlarda uygulanmakta olan sigara içme yasağını hiçe sayarak müsabaka süresince numaralı tribündeki 4 bin taraftar önünde devamlı sigara içmiş olan Sayın Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören bazı taraftarların sesli uyarılarını da hiçe sayarak, kabul edilemez bir tavır sergilemeye devam etmiş ve münferit bir sigara tiryakisinin kendisine yönelik tatsız bir hareketine maruz kalmıştır.

Yapılan bu münferit ve kaba hareket hiçbir şekilde kabule şayan değildir. Ancak Sayın Beşiktaş Başkanı'nın bu hareketin oluşmasına sebebiyet verici kanun tanımaz provokatif davranışının ve akabinde sair yönetim kurulu üyelerinin tükettikleri içeceklerin koku ve tesiri altında tribünlere karşı tavır ve söylemlerini kamuoyunun değerlendirmesine sunuyoruz.''

''TOPLUMSAL OLAY YAŞANMADI''

Açıklamada, Antalya Atatürk Stadı'nda misafir taraftar tribünü ve diğer tribün alanlarında yapılan düzenlemeler sayesinde tribünlerde tek bir münferit hareket dışında hiçbir toplumsal olay yaşanmadığına işaret edildi.

Açıklamanın sonunda şöyle denildi:

''Yönetim ve Büyük Antalyaspor camiası olarak tarafımıza yöneltilmeye çalışılan haksız hareket ve suçlama beyanatlarını özellikle Beşiktaş gibi köklü bir spor camiasına yakıştıramadığımızı vurgularken, Türk sporuna zarar veren bu tür provokatif tavır ve açıklamalardan kaçınılması konusunda sağduyu çağrımızı yineliyoruz.''
20:45
Steaua Bükreş- Galatasaray
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanş maçı (D Spor)
21:00
Fenerbahçe- Partizan
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanş maçı (Futbol Smart)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00