kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Esnaftan memura destek

Yeni Haber
Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'nden (ESDER) Hükümet ile memur sendikaları arasında devam eden toplu görüşmelerde memura destek geldi. ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, memurların esnaf ve sanatkarın asli gelir kaynaklarından olduğunu belirterek, hükümetin memura hak ettiği zam oranını vermesini istedi.

Çelikus, yaptığı açıklamada, açlık sınırının biraz üzerinde maaş alan memurların zam taleplerinde tamamen haklı olduklarını belirtti. Memur maaşlarının yüzde 50'sinin ev kirasına gittiğine dikkat çeken Çelikus, "Memurlarımızın maaşının yarısı ev kirasına gidiyor. Yine yapılan bir araştırmada da memurların yüzde 80'inin her ay bankalara 250 YTL ile bin YTL arasında değişen oranlarda kredi taksiti ödediği ortaya çıktı. Hal böyle olunca memurların geçinebileceği para kalmıyor" dedi.

Esnafın ve sanatkârların gelir kaynakları arasında memurların da bulunduğunu ifade eden Çelikus, şöyle dedi:

"Esnaf ve sanatkârlarımızın gelirleri memur, işçi, emekli ve çiftçi bulunuyor. Bu dört kesim sıkıntı içinde olursa biz esnaf ve sanatkâr direkt etkileniyoruz. Hükümetimizden talebimiz devam eden toplu görüşmelerde sendikaların önerilerini dikkate alması ve memurlara hak ettiği zam oranını vermesidir."

(ANKA)