kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türk tiyatrosunun dev ismi 'Usta' filminde

Yönetmenliğini Bahadır Karataş'ın üstlendiği ve başrollerini Yetkin Dikinciler, Fadik Sevin Atasoy, Şevket Çoruh ile Hasibe Eren'in paylaştığı, senaryosunu da Ayfer Tunç ile Bahadır Karataş'ın yazdığı 'Usta'nın film setine iki isim daha katıldı. Çekimleri temmuz ayında başlayan ve büyük bir hızla devam eden filmin kadrosunda artık Türk tiyatrosunun iki dev ismi Müşfik Kenter ve Tomris İncer de bulunuyor.

TEK SAHNE İÇİN

Uzun yıllardır hiçbir sinema filminde yer almayan Müşfik Kenter, 'Usta' filminin en önemli sahnelerinden birinde oynamak için Eskişehir'e geldi. Filmde Yetkin Dikinciler'in oynadığı Doğan Usta'nın babası Hilmi Bey'i canlandıran Müşfik Kenter unutulmaz bir performans sergiledi. Tek bir sahne için Eskişehir'e gelen Müşfik Kenter, filmin en önemli anlarından biri olan, Doğan Usta'nın annesi Gülsüm Ana'nın ölüm sahnesinde yer aldı. Senaryoya göre, yıllar önce kaybettiği ve tutkuyla sevdiği kocası Hilmi Bey'i anarak yaşayan Gülsüm Ana, ördüğü kazağı bitirdiğinde, beklenmedik bir anda Hilmi Bey çıkagelir. Hilmi Bey, karısı Gülsüm'ü birbirlerine aşık oldukları günkü gibi traktörle kaçırmaya gelmiştir. Oğlu Doğan'ın gözleri önünde karısını traktöre bindirip kaçırır. Aslında bu ikisinin öteki dünyada buluşmaları anlamına gelir. Bütün bu olanlar aslında Doğan Usta'nın gördüğü bir sanrıdan ibarettir.

ÖĞRENCİYLE OYNAMAK

Yetkin Dikinciler'in konservatuvardan hocası da olan Müşfik Kenter, "Öğrencim ile aynı filmde oynamaktan çok mutluyum. Burada olmak beni çok heyecanlandırdı" dedi. Müşfik Kenter'in karısı Gülsüm Ana'yı canlandıran yılların deneyimli oyuncusu Tomris İncer de heyecanını dile getirerek, "Müşfik Kenter'le aynı tiyatro sahnesini paylaşmıştık fakat ilk kez bir sinema filminde birlikte oynadık" dedi. Fadik Sevin Atasoy, Yetkin Dikinciler, Tomris İncer ve Müşfik Kenter'in dörtlü sahnesi sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Dikinciler, "Hocam Müşfik Kenter ile birlikte bir sinema filminde rol almaktan çok mutluyum. Hayatım boyunca unutamayacağım anlar yaşadık, bence usta oyuncular ile birlikte bizler gerçek bir iş çıkardık" dedi.
Haberin fotoğrafları