kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çelik'e "usulsüz atama" sorusu

Yeni Haber
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne (EĞİTEK) bağlı açık ilköğretim, açık lise ve açık meslek liselerine "atama duyurusu yapılmadan" müdür ve müdür yardımcıları atandığını ifade etti. Sevigen, Bakan Çelik'e, "Hükümetinize, partinize, iktidarınıza yakın bürokratların çocuklarının, akrabalarının, yakınlarının bu atanan isimler arasında yer aldığı doğru mu?" diye sordu.

CHP'li Sevigen, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. Sevigen önergesinde, EĞİTEK'e bağlı açık ilköğretim, açık lise ve açık meslek liselerine "atama duyurusu yapılmadan" müdür ve müdür yardımcıları atandığına dikkat çekti. Atamaların, Bakan Çelik tarafından "Yönetici Atama Yönetmeliği" dikkate alınmadan onaylandığını söyleyen Sevigen, yirmiye yakın kişinin, herhangi bir başvuru ve sınav sürecinden geçmeden müdür veya müdür yardımcısı olduğunu kaydetti.

Bakan Çelik'e "Bu atamaların hiçbir duyuru ve başvuru yapılmadan gerçekleştiği doğru mudur? Doğruysa bu usulsüz ve hukuksuz atamalar hangi gerekçeyle yapılmıştır" diye soran Sevigen önergesinde şu sorulara yer verdi:

"-Atamalar yapılırken yetenek ve liyakat ilkelerine dikkat edildi mi? Bu kriterler, yasaların öngördüğü kriterler midir, yoksa partizanlığın, kadrolaşmanın öngördüğü

Hüseyin Çelik kriterleri midir?

- Atamalarda kayırma yapıldı mı? Hükümetinize, partinize, iktidarınıza yakın

Bürokratların çocuklarının, akrabalarının, yakınlarının bu atanan isimler arasında yer aldığı doğru mu?

-Atamalarda yürürlükte bulunan "Yönetici Atama Yönetmeliği'ne' uyulmuş mudur?

-Atamalar "Yönetici Atama Yönetmeliği'ne uygun yapılmadı ise, bu keyfiliğin, hukuksuzluğun sorumluluğunu kim üstlenecektir. Atamalara onay vermiş Bakan olarak bu konuda nasıl bir açıklama yapmayı düşünüyorsunuz?"

(ANKA)