kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cepten internete nasıl bağlanılır?

24.08.2008
* Önce wap (cep telefonunun internet erişim desteği) destekli telefona sahip olmak gerekiyor. WAP (Wireless Application Protocol - Kablosuz Uygulama Protokolü) iletişim protokol serilerinden oluşan ve kablosuz cihazlar için tasarlanmış bir uygulama.

* İstenirse SIM kart takılan özel dizüstü bilgisayarlardan veya SIM kart takılan özel modemlerle dizüstü bilgisayarınızı internete bağlayabiliyorsunuz.

* Yeni cep telefonunun operatör ayarlarını tamamlamak için kısa mesaj göndermek yeterli oluyor. Ancak şu anda kullanılan pek çok telefona SIM kart takıldığı anda ayarlarda otomatik olarak gönderiliyor.

* Şu an sahip olunan teknoloji ile internete bağlanıldığında bir filmi indirmek Ankara-İstanbul arasını yürüyerek gidip gelmeye benzetilebilir. GPRS adı verilen bu bağlantının biraz daha hızlı erişime EDGE adı veriliyor. 3N öncesi en yüksek internet hızı olarak bilinen EDGE ise Ankara-İstanbul arasını bisikletle gidip gelmeye benziyor. Henüz lisans ihalesi yapılmayan üçüncü nesil cep telefonu veya data kartlarıyla internete bağlanmak ise Yeşilköy ile Esenboğa arasını jet uçağıyla gidip gelmeye benziyor.