kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TL'nin tanıtımını Erdoğan yapacak

Yeni Haber
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın davetini kabul eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2009'dan itibaren kullanılmaya başlanacak "Yeni" ibaresi çıkarılmış TL'nin tanıtımını gerçekleştirecek.

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Yarın TL kampanyası ile ilgili olarak basının karşısına çıkacak olan Yılmaz, bu basın toplantısı öncesi yaptığı ziyarette Erdoğan'a TL kampanyasını anlattı.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ı paraların kupürlerinin açıklanacağı Ekim ayındaki tanıtım toplantısına davet etti. Erdoğan da daveti kabul etti. Erdoğan'ın katılacağı, Ekim ayında yapılacak toplantıda 200 TL'nin de yer alacağı yeni TL kupürler kamuoyuna sunulacak. Kağıt paralarda çeşit sayısı en fazla altı olduğu için 200 TL'nin dolaşıma girmesi ile kağıt 1 lira dolaşımdan kalkacak.

TL'den altı sıfır atılmasıyla kullanıma giren YTL'den TL'ye geçiş 1 Ocak 2009'dan itibaren olacak. Bir yıl boyunca TL ile YTL birlikte dolaşımda olacak. 2010 başından itibaren ise YTL dolaşımdan kalkacak.

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, yarın düzenleyeceği basın toplantısında da, TL için Bersay İletişim tarafından hazırlanan kampanyayı tanıtacak. Tanıtım afişleri, toplantı programı gibi kampanya ayrıntılarını anlatacak olan Yılmaz, buna karşın yeni kupürleri tanıtmayacak.

(ANKA)