kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Oya Başar Ayçin İnci Dolunay Soysert

Ne kadar sorunlu gelin varmış bu memlekette

BUGE CANKAT - GÜNAYDIN
atv'de yayınlanan 'Benim Annem Bir Melek' dizisi yeni sezonun ilk bölümüyle bu akşam ekranda! Geçen yıl sezon ortası başlayan dizide kayınvalideyi canlandıran Oya Başar, gelinleri Dolunay Soysert ve Ayçin İnci'yle izleyicinin kendilerini çok beğendiğini söylüyor ve ekliyor: Memlekette ne kadar sorunlu gelin varmış!..
Ne kadar güzel bir kadınmış da farkında değilmişim, diye düşündüm ilk yakından gördüğümde Oya Başar'ı... 'Ne kadar kompleksiz ve kaprizsiz bir oyuncuymuş' diye geçirdim içimden Dolunay Soysert'in set asistanı ile yaptığı bir diyaloğu duyduğumda... Ayçin İnci'yle karşılaştığımda ise aklımdan geçen ilk cümle şu oldu: 'Ne kadar kilo almış... Evlilik yaramış. Ama yakışmış..." Üç oyuncuyla 'Benim Annem Bir Melek' dizisinin Park Orman'daki setinde buluştuk. Sohbetimizin teması elbette dizide mizahi bir dille anlatılan gelinkaynana kavgaları oldu... Türkiye'de kime sorsanız kaynanası ile yaşadığı problemleri bir bir sıralamaya başlar ama onlar çok şanslı... İnci 'Kaynanam beni gelin değil, torunu olarak görüyor' diyor, Soysert en en iyi eleştirmeninin kayınvalidesi olduğunu söylüyor. Başar ise rahmetli kaynanasını 'Ah keşke şimdi babaanne yaşasa da bizimle otursaydı' diyecek kadar özlemle hatırlıyor.

BİZBİRBİRİMİZİ SEVDİK

* Artık Türk halkına dizi beğendirmek neredeyse imkansız oldu. Siz ise yılın ortasında başlamanıza rağmen reytinglere yenilmeyip yeni sezona da bu diziyi taşıdınız. Nasıl başardınız bunu?
OYA BAŞAR:
Projem doğruydu. Çünkü herkesin kendinden bulacağı bir şey var. Biz tekst üzerinde yüzde 60 başarıyı zaten yakalamıştık. Doğru oyuncu seçimleriyle de başarı oranınız yüzde 80'lere çıkıyor. Çok onur verici... Son zamanlarda çok keyif aldığım bir dönemi yaşıyorum.
AYÇİN İNCİ:
Çok sıcak bir aile dizisi bu, espriler çok doğal... İnsanların gülmeye ihtiyacı olan bir dönemde bunu başardık.
DOLUNAY SOYSERT: Türk aile yapısını çok iyi karşılayan bir projeydi. Ekibin de güzel bir enerjisi vardı. Biz birbirimizi sevdiğimiz için seyirci de bizi sevdi. Bir de gerçekten ağlamaktan yoruldu insanlar. Daha çok gülmek, kendi hallerini görmek istiyorlar. A.İ.: Gelin-kaynana durumu da insanların çok ilgisini çekti. Çok tatlı bir gelin ve tatlı bir kaynana var. Kaynana ne kadar kötülük yapıyor gibi görünse de iyi bir yüreği var. Sadece herkesi kontrol etmek istiyor. Gelin de bir türlü derdini anlatamıyor.

SOKAKTAKİ İLGİ MUHTEŞEM
* Ayçin Hanım, dizide Metin'in nişanlısı saf Nalan rolündesiniz. Bu sezon evlenecek misiniz?
D.S.:
Ay evet ben onu heyecanla bekliyorum. İnşallah gelinlik giydireceğiz. Bakalım Nalan nasıl dayanacak o azaba? Bakalım o da aynı apartmanda mı oturacak, onun başına da mı aynı şeyler gelecek? Sorun ben de mi yoksa gelin olma sıfatında mı? Heyecanla bekliyorum. (kahkahalar)
A.İ.: Aslında evlilik gözükmüyor...
D.S.: Nalan evlenir değil mi Oya Abla?
O.B.: Hayır! Diğer oğlumu hiç evlendirmeye niyetim yok! (kahkahalar)
D.S.: Yaaa hayır! Hep bu sorunları ben mi çekeceğim ama! (gülüyor)
A.İ.: Zaten evlenseler bile Nalan aynı şeyleri yaşayamayabilir...
O.B.: (araya giriyor) O kaynanasının dediklerini anlamaz ki... (kahkahalar)
A.İ.: Evet o kaynanasının söylediği her şeyi kabullenmeye çok hazır!
O.B.: Çok gülüyorum Nalan'ın tipine...
D.S.: Ben de... Ben o konuşmaya başladığı zaman lafım varsa bile bırakıp onu izlemeye başlıyorum.
A.İ.: Komik ve saf bir tip. İnsanların ona kötü bir şey yapması da zor. Çünkü her şeyi iyi yerden alıyor. Pek kolay kırılmıyor.

* Peki bu bölümde izleyenleri ne gibi sürprizler bekliyor?
D.S.:
Benim ailem giriyor devreye yani apartman biraz daha kalabalıklaşacak. Ben yeni karakterleri seviyorum. Çünkü biz de yeni reaksiyonlar oluşturuyoruz.

* Sokaktan aldığınız tepkiler nasıl?
O.B.:
İlgi muhteşem. Geçenlerde kızımla dışarı çıktım. Hangi dükkana girsem müşterisinden tezgahtarına herkes 'Oya hanım içimiz kararmıştı. Allah sizden razı olsun bizi güldürdünüz' dedi.
A.İ.: Beni hep dram dizilerinde gördükleri için burada oynadığım karakter çok şaşırttı insanları ama çok da sevdiler. Biraz sıkıştırıyorlar yanaklarımı Nalan olduğumu düşünerek. Ben de öyleymişim gibi yapıyorum... (gülüyor)
D.S.: Bu diziden sonra 'Ne kadar çok sorunlu gelin varmış memlekette' dedim. Nereye gitsem; "Benim kayınvalidem de aynen öyle" diyor. Hatta acaba 'Gelin olma statüsü, kayınvalidenin kötü olduğunu düşündürten bir şey mi' diye düşünmeye başladım. Çünkü Türkiye'nin yarısından çoğu kötü kaynana! Mümkün değil bu! Ama hakikaten gelin-kaynana kabusu diye bir kabus var ortada... İnşallah bu dizi kaynanalara ayna olur. Ve gelin-kaynana kavgasının ne kadar gereksiz ve yıpratıcı olduğunu fark ederler. Neriman karakterini izleyince gülerler ve yaptıklarını haksız bulurlar. Veya madem böyle devam edecekler en azından Neriman'ın sevgi dolu yüreğini örnek alsınlar.