kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

10 günde bir detoks yapın!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
1- Önemli olan istemek ve karar vermektir. İnsan isterse, evde de diyet yapabilir. İlk önce buzdolabı ya da yiyecek dolapları gibi yiyecek depolayacağınız ne kadar yer varsa, oralardan iradenizin dayanamadığı yiyecekleri yok etmek gerekir.
2- Toplantı ve gün gibi zamanlarda evinizde kabul edeceğiniz misafirlerinize, o hafta diyette olduğunuzu söyleyin. Bu; o gün daha sağlıklı gıdalar tüketmenizi sağlayabilir.
3- Sevdiğiniz yakın bir komşunuzu ya da arkadaşınızı kendinize diyet arkadaşı olarak seçin ve birbirinizi bu konuda motive edin.
4- Kendinize haftalık ve aylık mantıklı hedefler koyun. Bu hedefinizi, bir boy aynasının üzerine yapıştırın.
5- Komşu veya arkadaşlarınızla sabah yürüyüşlerine çıkın.
6- Haftalık alışveriş listesi yapın. Haftalık sağlıklı mönünüzü oluşturun ve yaptığınız programdan sakın şaşmayın.
7- Haftada bir öğünü serbest bırakın, canınızın çok çektiği bir yiyeceği abartmadan yiyin.
8- 10 günde bir gün mevsime uygun detoks yapın. Örneğin; bu mevsim, semizotu, kabak ve taze fasulye karışımından çok az sıvı yağlı, sulu bir yemek ve tarçınlı kayısı kompostosu (az esmer şekerli) tüketebilirsiniz. Gün boyu içilecek rezene çayı da iyi seçenek olabilir.
9- Kendi yemeğinizi kendiniz hazırlarsınız. Taze yemek pişirebilirsiniz. Yemeğinizin hijyeninden emin olun. Ayrıca, yemeğinizi size şifa olacağı düşüncesiyle pişirseniz, yemeğiniz size mutlaka şifa verir. Yapacağınız egzersizlerin önemi de son derece büyüktür.