kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sivil havacılığa Çelebi'den 9 milyon $'lık eğitim katkısı

Olcay AYDİLEK ERZİNCAN
Havacılık yer hizmetlerinde 50'nci yılını dolduran Çelebi Holding Erzincan'da 9 milyon dolara mal olacak okulun temelini attı..
Türkiye'nin özel sektör eliyle ilk sivil havacılık yüksek okulunun temeli Erzincan'da atıldı. Havacılık yer hizmetlerinde 50'nci yılını dolduran Çelebi Holding tarafından inşa edilen ve 9 milyon dolara mal olacak okul 1 yıl sonra hizmete girecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çelebi Holding'in, kurucusu Ali Cavit Çelebioğlu adına yaptırdığı Erzincan Üniversitesi'ne bağlı Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nun temelini attı. Yıldırım, Türkiye'nin sivil havacılık alanında hızlı bir büyüme sergilediğini belirterek, "Türkiye bu alanda destan yazdı. Hava yolunu halkın yolu haline getirdik. Uçağa binmek imtiyaz olmaktan çıktı, ihtiyaç oldu" dedi. Yıldırım, geçmiş dönemde havacılığın Ankara-İstanbul- İzmir üçgeninde sıkışıp kaldığını ifade ederek, "Artık 7 merkezden toplam 43 noktaya sefer yapılıyor" dedi. Sektörde yaşanan bu büyümenin yetişmiş işgücü ihtiyacını ortaya çıkardığını belirten Yıldırım, temeli atılan okulun sektöre kalifiye eleman yetiştireceğini söyledi. Yıldırım, sektördeki diğer şirketleri de havacılık eğitimine yatırıma çağırdı.

24 RAKAMININ UĞURU
Erzincanlı olan Yıldırım, okulun temelinin 24 Ağustos'ta atıldığını anımsatarak, "Bugün 24 Ağustos. En değerli altın 24 ayardır. Bakanınızın plaka numarası 24. Erzincan'ın plakası 24" diyerek Erzincanlı hemşerilerine mesaj verdi. Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, Ali Cavit Çelebioğlu'nun Türkiye'nin ilk ve tek özel yer hizmetleri şirketi Çelebi Hava Servisi'ni 1958 yılında kurduğunu anımsatarak, şunları söyledi: "Şirketimizin 50 yılda böyle büyüyüp gelişeceğini, 5 işçiden Türkiye'nin dört bir yanında ve ayrıca yurtdışında Macaristan'da 6 bine yakın personeliyle hizmet sunan büyük bir aileye dönüşeceğini mutlak öngörmüştü. Şu anda bizlerle birlikte olsaydı bundan büyük bir haz duyardı."