kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Batman'da bir er şehit oldu

Yeni Haber
Batman'ın Sason ilçesinde düşerek kafasını kayaya çarpan er şehit oldu. Er Fatih Tekdoğan, Sason kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyona gittiği sırada ayağı kayarak düştü.

Kafasını kayaya çarpması sonucu ağır yaralanan ve Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan er Fatih Tekdoğan, buradaki ilk müdahaleden sonra Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Fatih Tekdoğan, hastanede kurtarılamadı.

ŞEHİT ER TEKDOĞAN'IN 8 AY ÖNCE EVLENDİĞİ VE EŞİNİN HAMİLE OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Batman'ın Sason ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyon sırasında düşerek başını kayaya çarpması sonucu şehit olan jandarma er Fatih Tekdoğan'ın, 8 ay önce evlendiği ve eşinin hamile olduğu öğrenildi.

Sason kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyona giderken ayağının kayarak düşmesi sonucu ağır yaralanan ve sevk edildiği Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit olan Tekdoğan'ın Huzurkent beldesi Adnan Menderes Mahallesi'ndeki baba evine giden Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aileye acı haberi verdi.

Türk bayraklarıyla süslenen evinde taziye ziyaretlerini kabul eden Abbas Tekdoğan (45), oğluyla dün öğle saatlerinde telefonla görüştüğünü, akşam saatlerinde hayvanlarla ilgilenirken oğlunun bir kez daha aradığını belirterek, şunları söyledi:

''Bana 'Baba içimde bir sıkıntı var. Sesinizi duymak istedim' dedi. İşlerle ilgilendiğim için 'Oğlum sabah görüşmüştük. Şimdi işim var. İşimi bitirip seni arayayım' dedim. O da 'O zaman annemi ver onunla konuşayım. Canım çok sıkılıyor' demişti. Nereden bilebilirdim ki oğlumla bu son görüşmem olacağını.''

Oğlunun 6 ay önce askere gittiğini, bu tarihten 2 ay önce de evlendiğini ve gelininin hamile olduğunu ifade eden Tekdoğan, gelini Sibel Tekdoğan'ın Elazığ'da annesinin yanında olduğunu bildirdi. Bu arada, şehidin sara hastası olduğu belirtilen yakını fenalaşınca Tarsus ilçesindeki Özel Umut Hastanesine kaldırıldı.

Yarış atlarına bakarak geçimini sağladığı belirtilen şehit erin, evlendiğinde, babasının evine yakın bir yerde, iki odalı bir barakaya taşındığı bildirildi.

Evin baş köşesinde asılı, Jandarma Genel Komutanlığınca 2 Mayıs 2008'de Fatih Tekdoğan'a, dönem sonu spor testleri sırasında silahlı teçhizatlı 2 bin 400 metre koşuda standartların üzerinde koşarak bölük birincisi olması dolayısıyla verilen ''takdir belgesi'' dikkati çekti.

Fatih Tekdoğan'ın bu belgeyi çok önemsediği ve ailesinin de gurur kaynağı olarak bunu evin duvarına astığı belirtildi.

(AA)