kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Weblebi.com kepenk kapattı kartla alışveriş yapan kurtardı

TİMUR SIRT
10.08.2008
İnternette alışveriş sitesi weblebi.com'un ticari hayatı son buldu. Malını teslim alamayan tüketicinin 6 ay içinde bankaya başvurması halinde kredi kartıyla yaptığı ödemeyi iptal edebileceği belirtildi..
Elektronik ticaret hacmindeki artış web siteleri arasındaki rekabetin artmasına neden oldu. Rekabete dayanamayan şirketler ise iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı. İşte bu şirketlerden biri de weblebi.com. Zor duruma düşen ve faaliyetini durduran şirketin ödemeler için bankalarla anlaşmak üzere olduğu iddia ediliyor. Şimdiye kadar 250 bin kişiye hizmet veren siteden ürün satın alıp henüz ürünlerini teslim alamayanlar ıslak imzaları olmadığı için kredi kartı ödemesini iptal edip paralarını geri alabiliyor. Ürünleri teslim almayan ve teslim fişi imzalamayan tüketicilerin kredi kartı ödemesinin iptali için 6 ay içinde bankaya başvurması gerekiyor.

400 MİLYON DOLARLIK PAZAR
Hepsiburada.com'un liderlik yaptığı elektronik ticaret sitelerinin rekabetinde www.estore.com.tr televizyon ve telefon gibi alternatif kanalları da kullanıyor. Geleneksel yöntemlere göre internetten alışveriş hem daha kolay hem daha güvenli olduğu için tercih ediliyor. Gittigidiyor.com gibi dünya devlerinin ortaklık kurduğu sektörün toplam cirosunun 400 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor. Hızlı internet bağlantısı kullanımının yaygınlaşması 5 milyon kullanıcıya sahip ADSL kullanım oranın her ay artması elektronik ticaret sitelerini umutlandırıyor. Hızlı internet bağlantısı tüketicinin daha kısa sürede istediğini arayıp bulmasını ve satın almasını sağlıyor.

İNTERNETTE KOLAY
İnternette kampanyaları takip etmek daha kolay. Ürünler arasında karşılaştırmalar yapmak, fiyatları incelemek sadece birkaç tıklamayla yapılabiliyor. İnternet kullanıcılarının yoğun olarak kullandığı şeyler genelde oldukça ucuza satılıyor. Tüketiciler satın almasalar bile ürün inceleme ve karşılaştırmalarını, fiyat bilgilerini internetten araştırmayı tercih ediyor. Kitap, CD, Küçük elektronik eşyalar, kampanyalarla satılan beyaz eşyalar oldukça ucuza satılıyor.
Haberin fotoğrafları