kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kamudan özel sektöre bir transfer daha

Yeni Haber
Kamudaki deneyimli ve başarılı bürokratların özel sektöre transferi sürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu itibariyle Aydın, Denizli ve Muğla illerinin elektrik dağıtımı hizmetini Kamudan devralan AYDEM firması; kamudan flaş bir transfer yaptı. İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. (AYEDAŞ)' ın Genel Müdürü Fikret AKBAŞ görevinden istifa (emekli) ederek AYDEM' da Genel Koordinatör olarak göreve başladı.

Kamuda aldığı her görevde imza attığı başarılarla dikkatleri üzerine çeken Akbaş, son görev yeri olan AYEDAŞ' ta özellikle bürokrasiyi ortadan kaldırması ve kuruma kazandırdığı dinamizmle bir kamu kurumunun da özel sektör zihniyetiyle faaliyet gösterebileceğini ispatlayan bürokrat oldu.

Elektrik dağıtım sektöründe birçok uygulamayı Türkiye' de ilk kez hayata geçiren Fikret Akbaş Elektrik dağıtım sektöründe ilk Halkla İlişkiler uygulamasını başlatan bürokrat oldu.

Eskinin deneyimli bürokratı bugünün CEO'su Akbaş yeni görevinde de iddialı. Turizmin kalbinin attığı Muğla ve Aydın ile önemli bir sanayi kenti olan Denizli gibi üç önemli ilin elektrik dağıtım görevini en başarılı şekilde yürüterek müşterilerine sektördeki en iyi hizmeti vereceklerini söyleyen Akbaş " hedefinin sadece dağıtım sektöründeki başarı olmadığını, aynı zamanda AYDEM' in bünyesinde bulunduran Bereket Enerji' yi enerji sektörünün en önemli oyuncusu olması için ihtiyaç duyulan revizyonları gerçekleştirmektir" dedi.