kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Nükleerde süre uzatımı yok

Yeni Haber
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Nükleer Enerji Santrali Yarışması için 24 Eylül 2008 olarak belirlenen son teklif tarihinde her hangi bir erteleme bulunmadığını belirterek, ''Bu tarihte zarflar açılacak. Çünkü kaybedecek zamanımız yok'' dedi.

Bakan Güler, Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen Nükleer Enerji Santrali Yarışması Bilgilendirme Toplantısında yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Söz konusu yarışmada son tekliflerin alınma tarihi olan 24 Eylül 2008 tarihinin ertelenmeyeceğini ifade eden Bakan Güler, şunları söyledi:
''24 Eylül 2008 saat 14.30'da zarfları açacağız. Süre uzatılmayacak. Daha önce açıkladığımız takvim neyse o uygulanacak. Çünkü bu konuda kaybedecek zamanımız yok. Nükleer santral, hem arz güvenliğimiz bakımından hem de küresel ısınmaya çözüm olabilecek uygulamalardan biri olarak çok önemli. Nükleer enerji ucuz, sürdürülebilir ve çevre dostu bir kaynaktır. Biz bu enerjiyi en yeni ve en modern teknolojisiyle ülkemize getireceğiz.''

AA