kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hobileri onlar için bir eğlence değil tutku!

Yeni Aktüel dergisi, her biri mesleklerinde iyi yerlere gelmiş isimlere, hobilerini sordu. Kimi fotoğraf çektiğini, kimi balık tuttuğunu söyledi. Hepsinin ortak özelliği ise; başlangıçta eğlenmek için edindikleri hobilerinin, zamanla hayatlarının vazgeçilmezi haline gelmesi.....
Selim Erdoğan (Oyuncu)
Meditasyon niyetine bilardo oynuyorum

Bir senedir bilardoyla meşgulüm. Bilardoyu meditasyona yaklaştırıyorlar. Mesele sayı almak değildir, o sayıyı nasıl yapacağınızı tasarlamaktır. O sayının arkasından gelecek sayıya hazırlık yapmaktır. Aynı zamanda balık da tutuyorum. Bir İsmail Ağabeyim var. Bazen onunla Kanlıca'ya inip, olta atıyoruz.

Esra Akkaya (Oyuncu)
Emlakçı gibi ev geziyorum

Hobilerim saçma sapan şeyler. Mesela, ev gezmeyi severim. Emlakçı değilim ama ev gezerim, arkadaşlarıma ev bulurum, internet sitelerine bakarım... Bu merakımın kaynağını bilmiyorum, belki de önceki hayatımda evsizdim! Çünkü bu merak çok saçma. Bu merakı mesleğimle buluşturdum. 'Sihirli Anahtar' diye bir ajansım var. Millete ev buluyorum.

Memet Ali Alabora (Oyuncu)
20 yaşından sonra piyano çalmaya merak sardım!

Hobiyle sorunum var. Hobilerim hobi olarak kalmıyor, beceremiyorum. İlla ileri gidiyor. Mesela klasik müzik benim için çok güzel bir hobiydi, hala da öyle. Fakat CD'ler biriktirmek, oturup saatlerce dinlemek derken; son 5 yıldır Andante dergisinde yazılar yazmaya ve klasik müzik projeleri üretmeye kadar gitti bu iş. 20 yaşından sonra piyano dersi almaya başladım. O yaştan sonra piyano çalan, çat pat nota okuyan bir insan oldum. İkinci hobim de; fotoğraf çekmek. Bu; tam hobi işte! Karanlık odam var. Fotoğraf çekiyorum. Kendim yıkıyor, kendim basıyor ve arkadaşlarıma da hediye ediyorum.

Ali Nesin (Öğretim Üyesi)
Resimden vazgeçemem!

Hobisi olan insan-lar, uğraşlarını bir pro-fesyonel gibi yaparlarama amatör ruhlarınıda kaybetmezler. Ben,çocukluğumdan beriresim yapıyorum. Niçinyaptığımı da bilmiyorum. Resim yaparkenrahatlamıyorum da,tam tersine geriliyo-rum. Beni dinlendirmi-yor, yoruyor. Gençleş-tirmiyor, yaşlandırıyor.Ama resim yapmadanda duramıyorum.

Şahnaz Çakıralp (Oyuncu)
Mesleğime göre seçiyorum

Mesleğim benim hobim! Birçok insanın hobi olarak yaptıkları, benim mesleğimin bir parçası. Mesela; dans etmek, şarkı söylemek, şan ve eskrim dersi almak... Mesleğimi o kadar severek yapıyorum, detaylarıyla öylesine ilgileniyorum ki; mesleğimi bir iş gibi görmüyorum. Eskrim dersi aldım çünkü sahnedeki refleksleriniz için gerekli. Sonra da, sevdiğim için devam ettim.
Haberin fotoğrafları