kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kekik ve karbonat için 118 gün hapis

CİHAN
Uyuşturucu taşıdığı şüphesiyle tutuklanan Bahri Özdemir'in üstündeki maddelerin kekik ve karbonat olduğu, tam 118 gün sonra anlaşıldı..
Kocaeli'nde elindeki poşette bulunan kekik ve karbonat uyuşturucu madde sanıldığı için 118 gün cezaevinde yatmak zorunda kalan şahıs dava açmaya hazırlanıyor.

4 AY SONRA 'PARDON'
Bir dönem izleyenleri güldüren, Ferhan Şensoy'un başrolünde oynadığı Pardon filmi, yanlış anlaşılma sonucu yıllarca cezaevinde yatan ve sonra suçsuz olduğu anlaşılınca "Pardon" denilerek serbest bırakılan bir kişinin hayat hikâyesini anlatıyor. Bu filmin senaryosunun bir benzeri de Kocaeli'de yaşandı. İzmit Kapalı Cezaevi'nde yatan arkadaşı Ziya Şehin'i ziyarete giden Bahri Zafer Özdemir'in, cezaevi girişinde üzerinde arama yapıldı. Arama sırasında Özdemir'in üzerindeki bir poşette kekik ve karbonat çıktı. Üzerindekiler uyuşturucu madde sanılınca Özdemir hakkında işlem yapıldı. Çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulan Özdemir'in üzerinde çıkanların kekik ve karbonat olduğunun anlaşılması tam 118 gün sürdü. Kriminal laboratuvarlarından gelen rapor sonunda "Pardon" denilerek Özdemir beraat edildi. Suçsuz yere aylarca cezaevinde yatan Özdemir, yetkililer hakkında dava açacağını belirtti. Gözyaşları içinde durumunu anlatan Özdemir, "Böyle bir yanlışlık ancak filmlerde olur. Bu yaşımda aylarca cezaevinde kaldım. Bunun hakkını soracağım" dedi.