kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Komadaki kızına fısıldıyor: Dayan

Adnan RAMOĞLU TRABZON-SABAH
ÖSS'ye girdiği gün komaya giren Fulya'nın annesi kulağına "Dayan kızım, iyileşeceksin, savcı olacaksın" diye konuşuyor..
Erzincan'da ÖSS sınavına girdiği gün geçirdiği kazada babası ve kardeşini kaybeden, kendisi de ağır yaralanan genç kız, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandığından habersiz yaşam mücadelesi veriyor. Anne Hülya Yalvaç, kızının kulağına sürekli "Dayan kızım, iyileşeceksin, Cumhuriyet savcısı olacaksın" diye fısıldıyor.

SIRTIMDA TAŞIRIM'
Kazada oğlunu ve eşini kaybeden anne Hülya Yalvaç artık tek varlığı olan kızının yaşaması için dua ediyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edilen Fulya'nın başından bir an olsun ayrılmayan anne, "Kızım cumhuriyet savcısı olacak. İlkokuldan beri hep bunu istiyordu. Hatta bir mahkeme salonunda cüppeyle fotoğraf çektirmişti" dedi. Anne "İyileşene kadar kaydını donduracağız. Beli kırıldı, belki de yürümesi mümkün olmayacak. Felç bile olsa sırtıma alıp, okuluna götüreceğim. Yeter ki o iyileşsin. Bugün 'kızım iyi olacaksın' dedim o da peki anlamına gelen şekilde kafasını salladı. Kızım iyileşecek ve cumhuriyet savcısı olacak. Bir gün bile başından ayrılmadım hep yanındayım" diyor.

GENÇ OLMASI AVANTAJ
Fulya'nın beynindeki ödemin kaybolduğunu belirten Doç. Dr. Ahmet Eroğlu, "Mücadele ediyor. Tıbben her şey yapılıyor. Beli kırık, belde iki kesik var. Her iki kaburgada kanamayla geldi. Önceleri karnından besleniyordu şimdi damar yoluyla besliyoruz. Eğer ağız yoluyla yemek yiyebilirse büyük bir yol almış olacağız. Bu arada enfeksiyona bağlı karaciğerinde büyüme var" dedi. Doktorlar genç olmasının avantaj olduğunu söylediler.
Haberin fotoğrafları