kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Pazar neşesi

Bu hafta Pazar neşemiz Ahmet Oskay'dan.. Fransa'da, ağır isçiler üzerinde bir araştırma yapan uzman, bir inşaat alanına gider ve taş duvara yerleştirmek üzere kayaları kıran işçilerden en yakınında durana sorar..
"Ne yapıyorsun?" "Nesin sen, kör mü?" diye öfkeyle bağırır işçi. "Bu parçalanması imkânsız kayaları ilkel aletlerle kırıyor ve patronun emrettiği gibi bir araya yığıyorum. Cehennem sıcağında kan ter içinde kalıyorum. Bu çok ağır bir iş, ölümden beter." Uzman hızla oradan uzaklaşır ve çekinerek ikinci işçiye aynı soruyu sorar.. İşçi cevap verir: "Taşları mimari plana uygun şekilde yerleştirilebilmeleri için, kullanılabilir şekle getirmeye çalışıyorum. Bu ağır ve bazen de monoton bir iş, ama karım ve çocuklarım için para gerekli. Sonuçta bir işim var. Daha kötü de olabilirdi." Cesaretlenen görevli üçüncü işçiye doğru ilerler. "Ya sen ne yapıyorsun?" "Görmüyor musun?" der işçi kollarını gökyüzüne kaldırarak. "Bir katedral yapıyorum."
Bugün hava biraz bulutlu mu yoksa biraz güneşli mi? Güllerin dikeni mi var, dikenli dalların gülleri mi? Bardağın yarısı mı boş, yarısı dolu mu? Yoksa bardak olması gerekenin iki katı büyüklüğünde mi? Yol ayni yoldur. Farklı gözler, farklı yollar yaşatır size..
Bu Pazar nasılsınız?..