kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Araçları çalıp parçalarını satan şebeke çökertildi

Mustafa GÖKKILIÇ SABAH
Küçükçekmece'de sahte servis kuran çetenin İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde çalınan araçları parçaladığı, bu parçaları sattığı ortaya çıktı. Çetenin 5 üyesi gözaltında..
Asayiş Şube Müdürlüğü kent ve yurt genelinde çaldıkları 200 adet Ford marka aracı parçalayarak satan 5 kişilik bir şebekeyi çökertti. Asayiş Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şebeke üyelerinin çaldıkları araçları Küçükçekmece İkitelli Keresteciler Sitesi'nde bir adreste parçaladıklarını tespit etti. Şebekenin bir yıl içinde 200 adet "Ford" marka aracı çaldığı, bu araçları Küçükçekmece'de otomobil servisi görünümünde ve etrafını brandalarla çevirdikleri 4 katlı bir depoda parçaladıkları ortaya çıktı. "Uzman Ford" servisi adı altında çalışan şebekenin, çalarak parçaladıkları araçları yine aynı semtteki araç servisine gelen müşterilere sattıkları belirlendi.

İL DIŞINA SATIŞ
Şebekenin, parçaladıkları bazı araçların parçalarını da sahte belgeler düzenleyerek il dışına sattıkları da bildirildi. Şebekenin Küçükçekmece'deki servis deposundaki araç parçalarına da el kondu. Şebekenin liderliğini yaptıkları öne sürülen Mehmet Kayar ve Mehmet Altıntaş ile yardımcıları Zeki Özen, Mesut Yıldırım ve Gökhan Bağceli gözaltına alındı. Zanlılar adliyeye sevk edildi.