kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Ünlü Fransız şeften Ramazan'a iftar mönüsü

Ramazan aylarındaki etkinlikler eskiden Sultanahmet ve Feshane gibi mekanlardaki geleneksel akşamlarla sınırlıydı. Sonra lüks otellerin fasıllı akşam yemekleri başladı, birkaç yıldır da global oyuncuların nasıl "glokal" olabildiğini gülümseyerek izliyoruz.
Hatırlıyorum, Coca Cola, yıllar önce şişesinin üzerinde camii resmiyle Ramazan'ı karşılayınca, geniş geniş haberler yapmıştık. Şimdi artık bunlara şaşırmıyoruz, ama yine de yaratıcılığın boyutlarını anlamak açısından "Pazarlamada 2008 Ramazan'ı" diye bir başlık açmak lazım.
Bu yıl birkaç örnek var ilginç olan. Küçük ev aletleri markası Moulinex, baget ve pide yanka makinesi geliştirmiş. Pide ve baget pişirmek için gerekli araçları, ölçü kabı ve şekillendirme araçlarına ek olarak 50 adet pide, baget ve ekmek tarifinden oluşan tarif kitabını da içeren Moulinex baget ve pide ekmek yapma makinesi ile 4 adet lezzetli pide, 4 adet çıtır çıtır baget veya taptaze ekmekler hazırlayabiliyorsunuz. Bu makine 399 YTL'ye satılıyor. İftar yaklaştı diye pide kuyruklarında beklemek istemiyorsanız, tam da yemek saatine programlayarak koyun hamuru, yayılsın mis gibi pide kokusu eve.
Moulinex yetkililerine, bu ürünün sadece Türkiye için mi geliştirildiğini sordum, "Hayır tüm ülke pazarları için geliştirildi " dediler.
Ünlü restoran zinciri Spice Market by Jean Georges Türkiye'de ilk halkasını W İstanbul'da açtığında, günlerce konuşulmuştu. Ramazan ayında bir haber de Spice Market'ten geldi. Ramazan ayı boyunca Spice Market by Jean Georges'ta normal servis devam ederken, Fransız şef, alternatif bir iftar mönüsü hazırlamış. Zencefilli Mercimek Çorbasının ardından, Karışık Yeşil Salata, Tavuk Samosas, Karides tod mon pla, Dana & Tavuk Şiş'ten oluşan bir başlangıç tabağı geliyor. Alternatifli ana yemeklerde Dana Fileto, Kuzu İncik, Kumkuatlı Tavuk veya Balık var. Yan lezzetlerde ise Kızarmış Pilav, Izgara Patlıcan, Baby Mısır & Brokoli veriliyor. Egzotik Meyveler ve Yaseminli Sütlaç'la ağız tatlanırken, bu servise limitsiz alkolsüz içecek eşlik ediyor. Fiyatı 75 YTL.