kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sinop, Tokat ve Balıkesir'de deprem

Yeni Haber
Sinop'un Boyakat ilçesinde 3.0 büyüklüğünde, Tokat'ın Çamlıbel beldesinde 3.2 büyüklüğünde, Balıkesir'de ise hafif şiddetli 2 ayrı deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin tespitine göre, Sinop'un Boyabat ilçesinde bugün saat 18.27 sıralarında 7.9 kilometre derinlikte richter ölçeğine göre 3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Tokat'ın Çamlıbel beldesinde ise saat 17.00 sıralarında yerin 5 kilometre derinliğinde richter ölçeğine göre 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem her iki ilçede de hafif şiddetli olarak hissedildiği öğrenildi.

BALIKESİR'DE DEPREM

Balıkesir'de bu sabah saatlerinde hafif şiddetli 2 ayrı deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Aaraştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, saat 06.16'da merkez üssü Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesi olan 3.3 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi. Bu depremden yarım saat sonra saat 06.46'da merkez üssü yine Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesi açıkları (Ege Denizi) olarak belirtilen 2.8 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem daha meydana geldi. Derinlikleri 5.4 ve 5.0 kilometre olan depremlerin herhangi bir kayba yol açmadığı öğrenildi.

Bu arada, dün akşam saat 21.29'da da Balıkesir'in Manyas ilçesinde yerdeki derinliği 15 kilometre olan 2.7 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem daha kaydedildiği bildirildi.

(iHA)