kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sinop Valiliği önünde eylem yapan 25'İ yabancı uyruklu 28 çevreci gözaltına alındı

Nükleer karşıtı 28 çevreciye gözaltı

Barış ERDOĞAN HABER MERKEZİ
Sinop'ta 30 ülkeden 70 çevrecinin kampına yönelik baskı artarken akşam nükleer santrale karşı açıklama yapan eylemcilerden 28'i gözaltına alındı..
Sinop, Sarıkum Doğal Hayatı Koruma alanındaki Ekotopya Uluslararası Çevreciler Buluşması'nı jandarma bastı. 30 ülkeden yaklaşık 70 çevreci jandarmanın baskısına pasif olarak direndi. Kampın tahliyesi için valiliğin gösterdiği gerekçe nükleer karşıtı eylemlerin şehrin imajını ve huzurunu kaçırmaya başlaması. Gerginlik sürerken dün akşam Sinop hükümet meydanında nükleer karşıtı açıklama yapan 28 çevreci gözaltına alındı.

ABLUKAYA ALINDI
Valinin emri ile cuma akşamı kampa baskın yapan yaklaşık 10 jandarma, alanı 3 saat içinde boşaltmadıkları takdirde zor kullanarak tahliye edileceklerini bildirdi. Kamp alanının bu süre zarfında tahliye edilemeyeceğini anlayan jandarma, çevrecilere bir sonraki sabaha kadar müddet verdi. Dün sabah kamp alanına 20'nin üzerinde jandarma gelerek ablukaya aldı. Olayı görüntülemek isteyen çevrecilerin fotoğrafları dijital makinelerin hafızasından silindi. Kampın son günü yapılan bu abluka hareketinde jandarma direk müdahale etmek yerine orman bekçisi ve köy muhtarı aracılığıyla kampçılara uyarı göndermeyi tercih etti.