kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Muğla'daki yangın kontrol altına alınamıyor

Yeni Haber
Muğla'da kısman kontrol altına alınan orman yangını, iki farklı noktada tekrar başladı.Yangın, arazinin engebeli yapısı nedeniyle kontrol altına alınamıyor.

Muğla'nın merkez ilçesine bağlı Özlüce köyü Köseler mevkisinde dün öğleden sonra çıkan, ilk belirlemelere göre yaklaşık 150 hektar orman alanının zarar gördüğü yangına 7 helikopter, 90 arazöz ve 850 işçiyle müdahale ediliyor.

Yangına müdahale çalışmalarını yöneten Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, yangının yıldırım düşmesi sonucu başladığını bildirdi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Yangın, arazinin engebeli yapısı nedeniyle kontrol altına alınamıyor. Yangının başladığı Kocayayla mevkisinde alevlerin arasında kalan iki arazözden birinin tamamen, diğerinin kısmen yandığı bildirildi. Yanan arazözün 5 kişilik personelinin arazözdeki 3,5 ton su bitinceye kadar alevlerle mücadele ettiği bildirildi.

Öte yandan, yangını havadan yöneten Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın'ın arazöz ekibini alevlerin yaklaştığını belirterek uyarmasının can kaybını önlediği öğrenildi.

Yangınla mücadele çalışmaları sırasında çok sayıda orman işçisi dumandan zehirlendi. Yılanlı Orman İşletme Müdürlüğünde bekletilen 112 Acil Servis ekipleri, zehirlenen işçilere müdahale ediyor.

Söndürme çalışmalarına çevre illerden getirilen iş makineleri ve çok sayıda köylü de destek veriyor.

KISMEN KONTROL ALTINA ALINAN YANGIN, İKİ FARKLI NOKTADA TEKRAR BAŞLADI

Muğla'da kısman kontrol altına alınan orman yangını, iki farklı noktada tekrar başladı.

Muğla'nın merkez ilçesine bağlı Özlüce köyünün Köseler mevkisinde dün çıkan ve bu sabah ekiplerin hem havadan hem de karadan müdahalesiyle kısmen kontrol altına alınan orman yangını, Sarıkaya ve Killik mevkilerinde tekrar başladı.

Her iki mevkideki yangına, 4 helikopterle müdahale ediliyor. Yangının tekrar kontrol altına alınması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

(AA)