kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İzmir bombacıları yakalandı

Yeni Haber
İzmir'in Konak ilçesi Yağhaneler mevkiinde önceki gün meydana gelen bombalı terör saldırısıyla ilgili olarak İzmir ve Diyarbakır'da yapılan iki operasyonda beş kişi gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinin verdiği ilk bilgilere göre, bombalı saldırıyı yapan üç kişi, olayın ardından İzmir'deki bir firmadan otomobil kiraladı. Otomobille ilgili işlemleri yakın takibe alan polis, aracın Diyarbakır'a gittiğini tespit etti. Diyarbakır'a varan üç kişi, operasyonla yakalandı.

İzmir'in Kadifekale semtinde yapılan operasyonda ise bombacılara yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle iki kişi gözaltına alındı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün, yarın olayla ilgili daha ayrıntılı bir açıklama yapacağı öğrenildi.

ZANLILAR TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESİ

İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır ve İzmir'de gözaltına alınan zanlıların, terör örgütü PKK üyesi oldukları belirlendi.

Patlamanın failleri olduğu iddiasıyla Diyarbakır'da yakalanan 3 kişiye ''yardım ve yataklık'' yaptıkları gerekçesiyle İzmir'de gözaltına alınan 2 kişi, sağlık raporlarının alınmasının ardından sorgulanmak üzere Bozyaka'daki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün bulunduğu hizmet binasına getirildi.

Zanlılardan biri, hizmet binasına getirilişi sırasında gazetecilerin soruları üzerine, olayla ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Öte yandan, olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polisin, İzmir'de 1 kişiyi daha gözaltına aldığı, böylece gözaltında bulunan kişi sayısının 6'ya yükseldiği açıklandı.

Zanlıların terör örgütü PKK üyesi oldukları belirtilirken, Diyarbakır'da yakalanan 3 kişinin İzmir'e gönderileceği bildirildi.

Patlamayı gerçekleştirdiği öne sürülen 3 zanlının, olayın ardından otomobil kiralayarak Diyarbakır'a gittiğini tespit eden polis, bu kişileri Diyarbakır'da yakalamıştı. Bu kişilere eylemi gerçekleştirmelerinde ''yardım ve yataklık ettikleri'' öne sürülen 2 kişi de İzmir'in Kadifekale ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Yağhaneler'de park halindeki bir otomobile yerleştirilen bomba, önceki gün polis ve asker araçlarının geçişi sırasında patlatılmış, bir albay, iki er, yedi polis ve altı sivil vatandaş olmak üzere 16 kişi yaralanmıştı. Yaralıların tedavileri devam ediyor. Patlamada işyeri ve evi zarar görenler de tamirat ve tadilat çalışmalarına devam ediyor.