kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ERGUN BABAHAN

Orhan Pamuk'la bir yemek

Cihangir'de Boğaz manzaralı bir restoranda buluştuk Orhan Pamuk'la...
Hem yıllardır üzerine çalıştığı bir kitabı bitirmiş olmanın hazzı, hem de kişisel güvenliğini sürekli tehdit eden bir çetenin varlığının ortaya çıkarılmış olmasının rahatlığını taşıyordu.
Kitabı, küçük bir çocuğun özel bir oyuncağını taşıdığı gibi özenle taşıyordu.
Edebiyat severlerin merakla beklediği "Masumiyet Müzesi" kitabı orada, masanın üzerinde duruyordu.
Bu bir aşk romanı.
Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmasının mutluluğunu bile doyasıya yaşayamayan dünya çapındaki yazarımızın son kitabı.
Kapağında 1950'lerin sonu, 60'ların başından bir fotoğraf yer alıyor.
Bugünkü SABAH'ın birinci sayfasının tepesinde bu kapağı göreceksiniz.
O zamanki deyimiyle asri bir topluluk.
Kadınlar saçlarının bir bölümünü açıkta bırakan başörtüleriyle kurulmuşlar Chevrolet otomobile.
Pamuk bu fotoğraf serisini "Gitti Gidiyor" da bulup almış.
Heyecanla anlatıyor, kitaplarının kaç dile çevrildiğini sayıyor.
Tam 58 dilde Orhan Pamuk kitabı yayınlanmış, bunlar arasında Vietnamca da var, Çince de, Arapça da.
Bu kitap da yine başta Almanca olmak üzere dünyanın birçok diline çevrilecek elbette.
Kitapları bugüne kadar 7 milyon adet satan Orhan Pamuk yeni bir rekora doğru adım atacak.
Her dilde basılmış kitaplar evindeki kitaplığı süslüyormuş.
Yıllarca üzerinde çalıştığı kitabın öyküsünü bir solukta anlatıyor.
Bu arada kendi müzesinin öyküsüne de değiniyor.
Masumiyet Müzesi, bundan önceki Orhan Pamuk kitaplarından farklı, çünkü bir aşk romanı...
Bu uzun bir roman, 592 sayfa.
Kitabın konusu 1975 ile 1984 yılları arasında geçiyor, 1975'den başlayıp 2000'lere kadar uzanan bir aşkın öyküsü var kitapta.
Bugün size kitabın kısa bir özetini sunuyoruz.
Pazar ve pazartesi günü ise kitaptan iki bölümü yayınlayacağız.
Keyifle okuyacağınızı umuyorum.
Sizi Nobel ödüllü yazarımızla iki gün boyunca baş başa bırakacağız, tadını çıkarın.