kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yelena Isınbayeva (Sırıkla Yüksek Atlama Dalında Eski Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu)

Adidas 2008 Pekin Olimpiyatları'nda açık ara fark attı!

Dünyaca ünlü spor giyim markası Adidas, 2008 Olimpiyatları'na damgasını vurdu. Pekin'de yarışan 3 bin sporcu ve 100 bini aşkın görevli, firmanın özel tasarım ürünlerini giydi..
8 Ağustos'ta başlayan 2008 Pekin Olimpiyatları, yarın sona eriyor. Bu yıl olimpiyatların resmi giyim sponsorluğunu Adidas firması üstlendi. İlk kez 1928 yılında Amsterdam Olimpiyatları'na katılan sporcular için ürünler hazırlayan firma; bu kez 214 ülkenin federasyonu, 16 Ulusal Olimpiyat Komitesi ve 3 bini aşkın sporcu için spor ayakkabı, tekstil ürünleri ve çeşitli aksesuarlar hazırladı. Ayrıca Pekin'de görev yapan 100 binin üzerinde gönüllü çalışan, resmi görevli, personel ve tüm meşale taşıyıcıları için de 2.5 milyonun üzerinde ürün tasarlandı.

3 ATLET, 3 AYAKKABI!
Dünyanın en iyi atletleri arasında bulunan Allyson Felix, Tyson Gay ve Jeremy Wariner, olimpiyatlarda Adidas'ın kendileri için özel olarak tasarladığı koşu ayakkabıları ile yarıştı. Felix için ünlü sporcunun takma adını taşıyan 'Shug' adında hafif tabanlı bir ayakkabı tasarlandı. Gay için tasarlanan modele, ünlü atletin başarılarına ve karakterine atıfta bulunularak 'Trinity' adı verildi. Bu ayakkabı Gay'in hayranı olduğu ünlü atlet Jesse Owens'ın, 1936 olimpiyatlarında giydiği ayakkabılardan esinlenilerek yapıldı. Jeremy Wariner için hazırlanan 'Lone Star' adlı model ise; tam 2 yılda hazırlandı. Bu ayakkabıya özellikle, başarılı atletin doğup büyüdüğü yer olan Texas'ın takma adı verildi. Adidas atletleri olimpiyatlarda, büyük bir kısmı 4 yıllık bir çalışma sürecinin ürünü olan 43 farklı ayakkabı modeli ve 675 bin adedin üzerinde spor ekipmanı ile yarıştı.

EN SON TEKNOLOJİ!
Firma, 2008 Pekin Olimpiyatları için hazırladığı koleksiyonu, sporcuların daha rahat ve konforlu bir şekilde spor yapmalarına olanak tanıyan Techfit Powerweb, ForMotion ve ClimaCool teknolojileriyle üretti. Adidas ayrıca, 'Made For Beijing' (Pekin için Özel Üretildi) isimli özel koleksiyonu ile de olimpiyat oyunlarına damgasını vurdu. Pekin için özel olarak üretilen bu ürünler, Pekin olimpiyat mimarisinden ilham alan modern tasarım unsurlarıyla hazırlandı. Ürünler meydana getirilirken, atletlerin kendi özel spor branşlarında ellerinden gelenin en iyisini yapmalarına yardımcı olacak tasarım unsurları ve spora özgü en son teknolojiler kullanıldı.
Haberin fotoğrafları