kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

F.K: Medyadaki erkekler kadınlara üşüşüyor

- 15 yıl Amerika'da yaşadınız. Geldiğinizde medyada neler değişmişti?
- F.K
: Geldiğimde; iki bacak arası dünya görüşüne hakim, kadınlara 'üşüşen' adamları gördüm. Nitekim kanala kim geliyorsa spiker olarak bir bakıyordum, büyük bir erkek sürüsü pike yapıyor. Öyle erkeklerden utanıyorum. Bana bu meslekte dilimden dolayı, isimsiz olarak saldıran çok zavallı var. Bunları anlattığım için benden haz etmeyen çok. İffet kavramı benim için ağır basar. Annem ve kız kardeşlerime demişimdir ki, 'Adımı duyduğunuzda başınızı öne eğecek bir şey yaşamadım.' Ama benimle ilgili 'Geçimsiz, kavgacı, zor çalışılabilen biri,' dendiğini duyabilirsiniz.

- İlk kez bir anchorman Türk medyasında kadınlara yönelik taciz olduğunu cesaretle anlatıyor. Tebrik ederim sizi...
- F.K:
Bilsem ki yarın işsiz bırakılacağım, yine konuşurum. Çünkü bir tane hayatınız var, borçlanamayacaksınız. Sosyal adaletsizliğe bayrak açıp en büyük sosyal adaletsizliği kendi içinde yaşatan bir kurumun topluma verecek hiçbir şeyi yok. Önce 'bacım' sonra 'yavrum' anlayışıyla hareket eden zihniyetin de topluma ahlaktan, namustan söz etme hakkı yok. Pizzacılık yaptım, köftecilik yaptım. Yaptığım işle değil kişiliğimle ayakta kalmak istiyorum.

- Beraber olduğunuz dönemde Buse Biçer'in başına böyle bir şey geldi mi?
- F.K:
Tabii, yaşadık.

- Peki siz ne yaptınız o zaman?
- F.K: Bir şey yapmadım. Bunun sonu yok zaten. Erkekler ruhsal cinayet işlemeye devam edecekler. Dünyanın her yerinde var bu cinayetler. Ama orada bedelleri ağır oluyor. Hem yasalarla ödüyor, hem çalıştığı ortamda dışlanıyor. Hatta kaçıp eyalet değiştiriyor.