kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Süper kahramanların popüler olması, erkeklerin külotlu çoraba ilgisini artırdı.

Erkekler, külotlu çorap da giyiyor!

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
16.08.2008
Amerika ve Avrupa'da külotlu çorap satışlarında patlama yaşanıyor. Herkesi şaşırtan ise bu alıcıların çoğunun erkek, çorapların da 'erkek külotlu çorabı' olması!..
Robın Hood veya Batman filmleri haricinde, en son ne zaman külotlu çorap giymiş bir erkek gördüğünüzü hatırlıyor musunuz? Muhtemelen ya siz ana okulundaydınız ya da 'uzun çoraplı beyefendi' yine o yaşlarda bir çocuktu. Peki, yetişkin erkekler de külotlu çorap giymeye başladı desem ne düşünürsünüz? Erkeklerin 'kadınlara özel' diye düşünülen alanlara her geçen gün daha çok el attığı gerçek. Etek giyenler, dekotle 'yapanlar', omzuna çanta takanlar, oje sürenler, gözüne 'guyliner' çekenler... Külotlu çorapların, özellikle Alman erkeklerince yıllardır giyildiği söyleniyor. Soğuk havalarda üşümemek için kilt altına uzun çorap giyen İskoçları da gözünüzde canlandırabilirsiniz. Ama son zamanlarda yazılıp çizilen durum, bambaşka bir 'fenomen'e işaret ediyor.

RAHAT VE ŞIK

Sadece erkekler için külotlu çorap üreten Legwear4men.com sitesi, talebi karşılamakta güçlük çekiyor. Luxelegwear.com'un satışlarının yüzde 80'ini de erkek müşteriler domine etmiş. Mytights.com'un erkek koleksiyonu ise çoktan tükenmiş bile. İki ay öncesine kadar ayda ortalama 300 erkek çorabı satan mağazalar, binin üzerinde çorap satar olmuşlar. Bu ani sıçrama farklı nedenlere bağlanıyor. En önemlisi, 'süper kahramanların' popüler kültürdeki etkisinin artması. Büyük müzelerdeki sergiler bir yana, üst üste vizyona giren filmlerin de erkeklere ilham verdiği düşünülüyor. Özellikle İngiltere'de 'süper ince' modeller ile desenlilere talep çok fazla. Üreticiler ise, "Kadınların yıllardır iyi bildiği şeyi, yani külotlu çorapların rahat, dayanıklı ve şık parçalar olduğunu, erkekler de anlamaya başladı," diyorlar. Bu arada külotlu çorapların fetiş objeleri olarak satılmadığının ve homoseksüel erkeklerden çok heteroseksüeller tarafından tercih edildiğinin altını çizmeliyim. Şortların altına kalın ve koyu renkli külotlu çorap giyip mokasenlerle tamamlayanları da var, pantolon altına geçirenleri de. Kış aylarında bacaklarını sıcak tutmak isteyenlerin yanı sıra, sırt desteği sağladığını ve kan dolaşımını artırdığını söyleyerek 'sağlık için' giyenler de çok. Erkeklere özel külotlu çorapların tasarımları da takdir edersiniz kadınlarınkinden farklı oluyor. Bir kere formları ve bedenleri, erkek vücuduna göre tasarlanıyor. 'Ağ yerleri' de erkekleri rahatsız etmeyecek şekilde dikiliyor. Kiminin ön kısmı, açık bırakılıyor. www.trendometre.com
Haberin fotoğrafları