kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Egoizmin son aşaması!..

X Large Rahşan bu gazetede keyifle okuduklarımdan.. Şirin, lezzetli bir kalemi var. Ayşe ile birlikte, Günaydın'ın üçüncü sayfasını benim için vaz geçilmez yapıyorlar.. Tabii her fikirlerini paylaşmıyorum. Tabii zaman zaman çok da kızıyorum ikisine de.. Ama bana tüm yazılarını okutuyorlar. Burası önemli.. Ötesini tatlı tatlı tartışıyoruz zaten..
Rahşan, oto yolların kendisi gibi özel arabası olanlar için yapıldığına inananlardan..
Tek başına sefa sürdüğü arabası içindeki keyfi bozulacak diye, bu kentin gelmiş geçmiş en önemli toplu taşımacılık projesinden nefret ediyor.
Bak Sevgili Rahşan..
Bir sabah K. Çekmece'den yola çıkıp mevcut toplu taşıma araçlarıyla SABAH'ta olmaya çalış, saat 9.00'da.. Yola kaçta çıkman gerektiğini de göreceksin, nasıl işkence çektiğini de.. Ve de gece evine kaçta döndüğüne bak?..
E-5 güzergâhında her sabah mesai başlarken işinde olması gereken yüz binler oturuyor. Gecikirse, 300-500 liralık işlerini de kaybedecek olanlar.. Kaç otobüsle, nasıl tıkış tıkış, nasıl nefes bile alamadan ve nasıl saatlerce önce yola çıkarak..
E-5 tıkandığında sen klimalı arabanda tek başına, müzik dinleyerek beklersin.. Ama o nefes alamaz 40 kişilik otobüste seksen kişi olduğu için ve gecikirse kovulacağını düşünerek..
Yollar özel otoluların değil, önce halkındır Rahşan, tüm uygar ülkelerde.. Önce halkın.. Arabayı rüyasında bile görmeyen, toplu taşıma araçlarıyla işe gitmek zorunda olanların..
Çünkü biz biriz, onlar milyon..
"Ben geçiyorum haa.." diye yolları kapattıranlar uzaydan mı geliyor sanıyorsunuz?.. Daha dün otobüsle gidip gelmeye çalışanlar değil mi onlar?..
Ama işte bu.. Hepimizde Rahşan kafası var..
Bir gücümüz, bir imkânımız, bir fırsatımız oldu mu, boş verin gerisini..
Tez elden boşaltın E-5'i.. Rahşan geliyor!..