kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Çankaya Belediyesi personelinin kendisini dövdüğünü ileri süren muhtar Nizan Yılmaz, kolejin önündeki araziyi işaret ediyor.

Ahlatlıbel'de silahlar konuştu

ANKARA
Ankara'da CHP'li Özbolat'ın kolejine arazi tahsisi nedeniyle Belediye Başkanı'nın ofisi yakınında ateş açan 12 kişi gözaltında..
Çankaya Ahlatlıbel'de, CHP Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat'ın okuluna alan tahsis edilmesiyle başlayan gerilim sürüyor. Önceki gece Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın Ahlatlıbel'deki ofisi yakınında havaya ateş eden 12 kişi gözaltına alındı. 3 kişinin daha arandığı öğrenildi.

ERYILMAZ KENDİNİ SAVUNDU
Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ise tahsis konusunda SABAH'a konuştu. Sadece Özpolat'ın okuluna değil, kamu yararı görünen 155 ayrı kişi ve kuruma tahsisler yapıldığını belirten Eryılmaz, "Tapusu hâlâ bizde. Okula vermeyip de boş tutmamızın ne faydası var?" dedi. Özpolat'ın kolejinin tam karşısında bulunan bir başka koleje daha tahsis yapıldığını ancak medyanın yalnızca CHP'li olduğu için Özbolat'ın okulunu diline doladığını belirten Eryılmaz şunları söyledi: "Arazilerin yalnızca kullanımı verildi. Tahsis edilen alanlara okulların, vatandaşların da kullanılabileceği şekilde spor araçları, oturma grupları ve yürüme yolları yapılacak. Buralar bizzat okullar tarafından korunacak. Herhangi bir yapılaşma olması da söz konusu değil. Burada peşkeş olması mümkün değil. Sorunun kaynağında burada muhtarlık yapan Nizam Yılmaz var. Rantı engellendi. O da gitti ve arkasına Büyükşehir Belediyesi'ni aldı."

'RANTLA ÇIKARLA İLGİSİ YOK'
Özel İlkem Koleji'nin sahibi Durdu Özbolat ise iddialarla "Yeni bir Şaban Dişli" yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Ankara genelinde büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından 785 kişi ve kuruma, kamu yararı nedeniyle tahsisler yapıldığını belirten Özbolat şunları söyledi: "Bunun rantla çıkarla ilgisi yok. Meclis kararında 'kamuya açık olacak, yapılaşma olmayacak' diyor. Herhangi bir imar değişikliği yok. Neden rant olarak yorumlanıyor."
Haberin fotoğrafları