kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Görüntülü cep için 1 milyar $ altyapı yatırımı yapılacak

OLCAY AYDİLEK
10.07.2008
Türkiye, görüntülü mobil ihalesi için geri sayıma başladı. Turkcell, Vodafone ve Avea, bunun için altyapıya 1 milyar dolarlık yatırım yapacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Görüntülü cep için 1 milyar $ altyapı yatırımı yapılacak
Türkiye, üçüncü nesil (görüntülü) cep telefonu ihalesi için geri sayıma başladı. Bu yıl sonunda yapılması beklenen ihale sonrasında Turkcell, Vodafone ve Avea'nın, Türkiye genelinde bu teknoloji için alt yapıya 1 milyar doları aşkın yatırım yapacağı ortaya çıktı. Motorola Avrupa Hizmetler Satış Direktörü Alper Türken ile Türkiye Müdürü Cenk Cesur, Ankara'da bir grup gazeteciyle bir araya geldi. Türken, görüntülü cep olarak bilinen 3N için operatörlerin 1 milyar doların üzerinde yatırım yapması gerektiğine dikkat çekti.

İŞBİRLİĞİ YAKIN
2006 yılında Vodafone ile Türkiye'deki ağ kapasitesini artırmaya yönelik bir anlaşma imzaladıklarını anımsatan Türken, bu işbirliğinin 3N'ye yönelik yatırımlara da taşınmasını istediklerini belirtti. Türken, diğer operatörlere alt yapı konusunda da işbirliğine hazır oldukları mesajı verdi. Motorola, 3N alt yapısı için Ericsson, Nokia, Siemens, Alcatel gibi dev şirketlerle yarışacak.

BELİRSİZLİK SIKINTISI
Türken, Türkiye'de siyasi nedenlerle olarak ortaya çıkan kısa dönemli belirsizliklerin yatırımcıları, temkinli olmaya sevk ettiğini, belirsizliklerin bir an önce kalkmasının önemli olduğu söyledi. Motorola Türkiye Müdürü Cenk Cesur, yabancıların Türk pazarına nasıl baktıklarına ilişkin bir soru üzerine, yabancı şirketlerin uzun vadede Türkiye'ye güveninin devam ettiğini belirterek, "Bekle-gör durumu var. Yatırımcılar, son dönemde bölgesel merkezlerini de Türkiye'ye taşıyorlar" dedi. Türkiye'nin, Motorola için kilit pazarlardan biri olduğunu anlatan Türken; büyüme hızı, nüfus, eğitim düzeyi göz önüne bulundurulduğunda stratejik önemin kendiliğinden ortaya çıkacağını vurguladı. Türken, tüketicilerin, 3N teknolojisine kolay uyum sağlayacağını, Türk pazarında en az diğer teknolojiler kadar tutulacağını belirtti.