kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KAZIM KANAT

Külahımızı önümüze koyduk Başbakanım

"Olimpiyata değil, vatana ihanet ettik" yazım bir çığlıktı. Toplumun her kesiminden gelen bu tepkiye en çağdaş tepki Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Dedi ki külahımızı önümüze koyup düşünmemiz gerekiyor!
Sayın Başbakanım buradan kendimi sorumlu tutuyorum dediniz. Bu sorumluluk anlayışına inanarak ve güvenerek size açık mektup yazıyorum.
Başbakanım olimpiyat sporcuların yetişme yeri üniversiteler diyorsun. Çok doğru. ABD'de Kolej ligleri var. Türkiye'de ise sabah kolejlerde eğitim 08.00 ile 17.00 arası. Bu gençler ne zaman spor yapacak. Demek ki önce eğitim sistemi değişecek.
Sayın Başbakanım Türkiye'deki olimpiyat çalışmalarını TMOK yönetir. Yıllarca devleti ve halkımızı "İstanbul'a olimpiyatları alacağız" diyerek kandırdılar. Milyon dolarlar çöpe atıldı; attırıldı. Devletin 120 milyon doları bir beton olarak dağ başına (Atatürk Stadı) gömüldü.
Sayın Başbakanım TMOK'u yönetenler sanki oranın sahipleri gibi yıllarca oradalar. Sanki TMOK bir çiftlik gibi yönetiliyor. Öyleyse TMOK'u yeniden yapılandırmaya mecbursunuz. Bu kurumu akademisyen ve özellikle ülkesini seven insanlara teslim ediniz. Başbakanım ülkemde olimpiyat yöneticisi yok. 100 tane TV yorumcusu, 1000 tane spor yazarı var ama bir tane bile olimpiyat yazarı yok. 'Olimpiyat sporcumuz var' diyoruz ama sahalara bakıyoruz çoğu para karşılığı yarışan ( devşirme ) sporcular. Hani nerede benim gençliğim? Bu bozuk sistemi de tersine çevirecekte sizsiniz. Başta Ankara ve İstanbul belediyeleri olmak üzere tüm belediyeler futbola değil olimpik sporlara para harcasın. Başbakanım Yozgat'ta gece yarısına kadar uzanan bir sohbetten aldığım cesaretle ve sizi sporcu olarak izleyen ve yazan bir spor yazarı olarak şunu diyorum: Olimpiyat sporunun son ve tek umudu sensin. Sen de yapamazsan ne olur biliyor musun? "Bir adam 8 altın aldı bizim ise bir tane yok" demiştin ya..
Bir gün gelir "Bir bronz madalyamız bile yok" dersin. Benim korkum budur efendim.