kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Büyük taşlı kolyeler, siyah bluzla çok yakışıyor.

Sakla yazlığını kullan kış zamanı

Esra Çoruh
İlkbahar-yaz sezonundan kalan kıyafetlerinizi değerlendirerek trendy görünmeniz mümkün. İşte eski sezonu yeni sezona uyarlamanız için ipuçları..
1- Aksesuara çok düşkünüm. Kıyafeti aksesuarın tamamladığına inanıyorum. Yeni sezonda nasıl aksesuarlar moda? (Nihal K. - İstanbul)
- Aksesuara düşkün biriyseniz, bu sezon sizin sezonunuz demektir. Bu sezonda aksesuarlar sayesinde kıyafetiniz konuşacak. Hatta aksesuara düşkün olmayanlar bile aksesuar kullanmak zorunda kalacak! Özellikle taşlı, abartılı ama feminen kolyeler çok moda. Ama rengârenk taşlar yerine siyah daha fazla kullanılıyor, uyaralım. Bunun yanı sıra parıl parıl parlamaya hazır olun. Sade bir elbiseyle takacağınız boyun hizasında biten taşlı ve parlak bir kolyeyle bile dikkat çekebilirsiniz. Sadece kolye değil, taşlı kalın bileklikler, taşlı yüzükler de çok var. Bunların hepsi birbiriyle uyumluysa, birlikte takmaktan da korkmayın!

2- Boho tarzının yeni sezonda da moda olduğunu görüyorum. Yaz sezonunda aldığım bu tarzda kıyafetleri kışın da giyebilir miyim? (Öykü D. - İstanbul)
- Boho tarzı yaz sezonuna uzun desenli elbiseler, çiçekli gömlekler, püsküllü sandaletler da çantalarla damgasını vurdu. Ve bir trendin etkilerinden sezon değişir değişmez, bir anda kopmak da mümkün olmuyor. Sonbahar-kış sezonunda da boho tarzı etkilerini gösteriyor. Özellikle çiçek desenli, işlemeli, baskılı bol gömleklerle, püsküllü çanta ya da botlarla bu tarzı yakalamanız mümkün. Eğer yaz aylarından kalan bol kollu çiçekli gömleğiniz varsa önümüzdeki günlerde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bol paçalı jeanle tamamlamanızı tavsiye ederiz. Püsküllü çantanız varsa da çok şanslısınız. Bu tür çantaları desenli bluzlarla çarpraz takarak tamamlayabilirsiniz.

3- İnce yapılı biriyim ve diz hizasındaki bol etekleri kendime çok yakıştırıyorum. Eğer modaysa ne tür renklerde etekler giymeliyiz? (Gaye E. - Edirne)
- Haklısınız, bu tip etekler sadece ince yapılı kadınlara yakışıyor. Ve şanslısınız ki, yeni sezonda da yine bu tarz etekler moda. Hatta yeni bir şey almak yerine bu eteklerinizi değerlendirebilirsiniz. Eğer pastel tonlarda eteğiniz varsa şanslısınız. Şimdi bluzlarla, daha sonra da triko kazaklarla giyebilirsiniz. Aynı zamanda ceket-etek ikilisi de yeni sezonda çok moda. Farklı kumaşlardan ya da desenlerden olsa da eteklerinizi kısa ceketlerle tamamlayabilirsiniz.

4- Sadece yaz aylarında değil, soğuk havalarda da elbise giymeyi çok seviyorum. Yeni sezon için ne tür elbiselerin moda olduğunu söylerseniz çok sevinirim. (Rüya M. - İzmir)
- Elbisenin birkaç sezondur yükselişi devam ediyor. Trikodan satene, ipekten gabardine farklı kumaşlarda elbiseler karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra diz boyunda elbiseler yeni sezonda çok moda. Ama yeni bir elbise almaktansa, geçtiğimiz sezondan kalan diz hizasındaki ya da pastel renklerdeki elbiselerinizi değerlendirebilirsiniz. Ayrıca kırmızının hakimiyeti yeni sezonda dikkat çekiyor. Kırmızı bir elbiseniz varsa, gönül rahatlığıyla yeni sezonda giyebilirsiniz. Üstelik tepeden tırnağa kırmızı olmaktan da korkmayın! Bunun yannıda gri ve mor tonları, zeytinyağı yeşili, hardal sarısı, bej gibi renkleri de giymeye hazır olun.

5- İşyerinde kumaş pantolon giymem gerekiyor. Yeni sezonda nasıl pantolonların moda olduğunu söyler misiniz? Sizce eski kumaş pantolonları yeni sezonda da giyebilir miyim? (Hale K. - Ordu)
- Bol paçalı pantolonlar hem kumaş hem de jean olarak vazgeçilmez olacak. 'Skinny', yani dar paçalar yok denecek kadar az. İşyerinde de pantolon giyiyorsanız bol paça kumaş pantolonlarınızı dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Renk olarak da önünüzde açık renklerden gri tonlarına kadar geniş bir renk paleti var. Üzerine ise feminen bir bluz giyebilirsiniz. İlerleye günlerde de pastel renklerdeki pardesü ya da ceketlerle kullanmamanız için de hiçbir sakınca yok.
Haberin fotoğrafları