kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rekoru bilmişti

HINCAL ULUÇ
HINCAL ULUÇ
İLİŞKİLİ HABERLER
Rekoru bilmişti
17 Ağustos Pazar günkü SABAH'ta yayınlanan yazısında, 100 metre dünya rekorunu kıran Bolt'un; 200 metre yarışında 19:30 koşacağını öne süren tek spor yazarı olan Duayen Hıncal Uluç 200 metreyi şöyle yorumladı;

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Bolt, böyle olağanüstü bir şeyi yapacağını 100 metreyi kazanırken göstermişti. 1996 Atlanta'da Michael Johnson'un yanında 19:32 yazdığında Cüneyt Koryürek, Kenan Onuk, Nuyan Yiğit ve ben ittifak etmiştik ki biz bir daha böyle bir rekor göremeyiz. Ama Pazar günkü yazımda "Onlar göremedi ama yaşarsam ben göreceğim" demiştim. Çünkü adam bağırdı "Ben dünya rekorunu kıracağım" diye. 200 metre tam mesafesi. Hızını sürdürme imkanı veren 200 metrede 19:30'u temizleyeceği belliydi. Bu pist fevkalade uygun sert pistti. Karşıdan esen rüzgar bile kesemedi hızını. Karşıdan esen rüzgar olmasa 19:28 yapar. Ama 19:30'un da altına inecek. 100 metreden farkı bu defa ciddi koştu. Çok önde olmasına rağmen şov yapmadı. Koşu bitince kameraya eğilip "1 numarayım" dedi.

"Sen bir Numara Değilsin Bolt!" Sen numarasızsın. Senden sonrakiler 1.; 2.; 3. diye sıralanır. Protokolün dışında bir adam. Bu olimpiyatların en büyük adamı o. İnsan olarak gurur duyuyorsun. İnsan neler yapar görüyorsun.

Gene aynı yere geliyoruz: Hayallerinizi ertelemeyin. İnsanın yapamayacağı şey yok.