kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MEHMET BARLAS
BAŞYAZI

"İdareci-antrenör-tesis-sporcu" dörtgeni

Olimpiyat oyunlarında alınan madalya sayılarına bakılarak, bir devletin gelişmişliğini anlamak pek mümkün değildir.
Aynı şekilde bir ülkenin nüfusu arttıkça, madalya sayısı da artmaz.
Dün 66 kiloda altın madalya alan serbest güreşçimiz Ramazan Şahin'in zaferi ile madalya sayımız 4'e (Bir altın, 2 gümüş, bir bronz) çıkmıştı.
Genel sıralamaya baktım. Madalya kazanmış 76 ülke arasında 34'üncüydük.
Nüfusları bizden kat kat fazla olan Endonezya, Brezilya, Hindistan gibi ülkeler bizim gerimizdeydiler.
Buna karşı hem nüfus, hem de gelişmişlik düzeylerinde bizden çok geri olan Küba, Kenya, Etiyopya, Kuzey Kore, Jamaika bizim önümüzdeydiler.
Yıldız atletimiz Elvan'ın içinde bulunduğu ENKA kulübünün kurucusu ve ruhu olan Şarık Tara'ya "Başarının sırrı" nı sordum. Şunları söyledi:
- Sporda başarı için ," idareci", "antrenör", "sporcu" ve "tesis" gibi dört öğenin varlığı şarttır. Bunlardan tümü birlikte bulunmadığı zaman başarıya ulaşmak şansa bağlı oluyor. Bizim önümüzdeki olimpiyatta madalya sayısı fazla olan su sporlarına ve dünyada ihmal edilmeye başlanılan jimnastiğe de ağırlık vermemiz akılcı bir yönlenme olur.
Bodrum'daki tatilinden hemen her gün Elvan'la telefon konuşması yapan ve heyecanla yarınki 5000 metre finalini bekleyen Şarık Tara, "Bizim ENKA olarak tesisimiz mükemmel. Ama diğer alanlarda eksiklerimiz var ki, Elvan'dan başka yıldız gönderemedik" diye öz eleştiri de yaptı.