kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Şarapta devrim!

Geçenlerde Pamukkale Şarapları'nın sahibi Selda Tokat ile sohbet ederken, Türkiye için çok önemli bir konuya değindi. Tokat, yıllar yılı verdikleri emeklerin sonucunda yeni bir şarap yarattıklarını açıkladı; 'Senfoni Kırmızı'...

İYİ ÜZÜM YOK!
Türkiye'deki eksiğin yeterli miktarda kaliteli şaraplık üzüm bulunamaması olduğunu gören Pamukkale Şarapçılık'ın, 1990'lı yıllarda, bölgesinde bağcılığı geliştirmek ve yaygınlaştırmak için başlattığı yoğun çalışma nihayet meyvesini verdi. Türkiye'nin en kaliteli şaraplık üzüm çeşitleri olan Kalecik Karası ve Boğazkere ile dünyanın en prestijli şaraplarının yapımında kullanılan Shiraz ve Merlot, Denizli'nin Güney ilçesinde yetiştirilerek biraraya getirilmiş.

HAVALAR SERİNLEMELİ
Şiraz'ın kendine özgü baharat aromaları, Merlot'un rahat içimli meyvemsi yapısı, Kalecik Karası'nın zarafeti, Boğazkere'nin güçlü yapısı ve tanenleri ile birleşerek yeni 'Senfoni Kırmızı' yaratılmış. Selda Tokat, "Şaraplarımızda her zaman kalite ve fiyat dengesini gözeterek, tüketicinin lehinde fiyatlandırma yapıyoruz. 'Senfoni Kırmızı' için de aynı durum söz konusudur" diyor. Yeni 'Senfoni Kırmızı', havaların serinlemeye başlayacağı ekim ayından itibaren kırmızı etler, beyaz etli yemekler, ızgaralar ve soslu makarnaların yanında, Türk damak tadına uygun dengedeki yapısıyla seçilebilir.