kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yeni sezona yeni projeler

MENEKŞE ATASELİM
Eylül ayının yaklaşmasıyla hareketlenen gayrimenkul sektörü yeni projeleri piyasaya sunmaya şimdiden başladı Aşçıoğlu'nun Bodrum'da karşılayacağı yeni sezona Ağaoğlu, bin 500 konutla girecek. İnanlar tam 6 projeye başlayacak..
Durgun geçen yaz mevsiminin ardından, gayrimenkul sektörü yaklaşan eylül ayının heyecanını yaşıyor. AKP'ye açılan kapatma davasının sonuçlanması nedeniyle belirsizliğin izlerinin kaybolduğu piyasada, sektör temsilcileri, yeniden konut alma planları yapmaya başlayanlar için pek çok proje geliştirdi. Tatilcilerin de yavaş yavaş geri dönmesi ile satışlarına bir bir başlanacak projeler, gayrimenkul sektörünün deyim yerindeyse sezon açılışı olan sonbahara şimdiden hazır.

'Zamanı iyi değerlendirdik'
Bu projelerden ikisi de Bodrum'da Aşçıoğlu İnşaat tarafından gerçekleştirilecek. Bodrum merkez ve Turgutreis'te iki yeni projesini satışa çıkarmaya hazırlanan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, satışlarda artış beklediğini söylüyor. Selenium Bodrum ve Selenium Turgutreis ile Bodrum'a toplam 70 milyon dolar civarında yatırım yapacaklarını kaydeden Aşçıoğlu, "Bu yıl da satışlarda rutin bir artış olacaktır. Sezonun iyi başlayacağını düşünüyorum" diyor. Aşçıoğlu, şöyle devam ediyor: "Şu anda Bodrum'da 30 bin satılık konut var. Yani normalde gidip orada iş yapmak doğru görünmüyor. Ama Bodrum'da kaliteli yapı yok. Biz de bunu yapacağız. Bu işte en önemli şey lokasyon. Doğru yerde doğru proje yapmayı bilmek gerekli." İnanlar İnşaat da yıl sonuna kadar İstanbul'da 3 yeni projenin satışına başlayacak. İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, ekimden sonra piyasanın açılmasını beklediğini ve geçiş döneminde iyi projelerle hazırlık yapanların kazanacağını söylüyor. "Bu yıl 5 proje bitirdik. Elimizde toplam 7-8 proje var" diyen İnan, şu bilgileri veriyor: "Ekimden sonra piyasa açılacak. Bu durgun süreyi yeni projeler geliştirerek geçirenler de kazançlı çıkacak. Projelerimizin toplam değeri 300 milyon doları aşıyor. Hepsini hayata geçirmemiz 2-3 yıllık bir süre gerektirir. Her yıl hemen hemen 70-80 milyon dolar değerinde yatırım yaparız."
Haberin fotoğrafları