kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Zonguldak'a 90 mağazalı alışveriş merkezi açılıyor

14.08.2008
Zonguldak'ta Batı Karadeniz'in en büyük alışveriş merkezi aralıkta açılacak. Demirpark'ı Zonguldak TSO Başkanı 70 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiriyor ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Zonguldak'a 90 mağazalı alışveriş merkezi açılıyor
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Demir, kente bölgenin en büyük gayrimenkul yatırımını hayata geçiriyor. 70 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Demirpark Alışveriş Merkezi ve Dedeman tarafından işletilecek 5 yıldızlı oteli kapsayan karma proje, 11 bin metrekarelik arsa üzerinde gerçekleştiriliyor. Zonguldak ve çevresindeki kentlerle birlikte 270 bin kişiye hitap edecek bir alışveriş merkezine imza attıklarını dile getiren Salih Demir, kent ekonomisine ciddi katkı sağlamasını bekledikleri projenin açılışında 25 bin ziyaretçi beklediklerini kaydetti. "Mudo, Migros gibi büyük markalar ilk defa bölgede mağaza açıyor" diyen Demir, eskiden alışveriş için il sınırları dışına giden Zonguldak halkının artık buna ihtiyaç duymayacağını dile getirdi. Hafta içi 2 bin 500, hafta sonu ise 5 bin ziyaretçi beklediklerini kaydeden Demir, alışveriş merkezinin aralık ayında, 5 yıldızlı Dedeman Otel'in ise 2009'un nisan ya da mayıs ayında hizmete gireceğini belirtti. Demirpark'ın Zonguldak'ta bugüne kadar yapılan en büyük gayrimenkul yatırımı olduğunun altını çizen Demir, kentte yatırımlara devam edeceklerini dile getirdi. Demir, "Demir Madencilik şirketimizin çatısı altında, bölge için yeni yatırımlar yapmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

90 mağaza, 8 sinema salonu var
Demirpark Alışveriş Merkezi'nde toplam kiralanabilir alan 17 bin metrekare. Projede toplam 90 mağaza yer alıyor. 5 kattan meydana gelen Demirpark'ta 2 bin 500 metrekarelik 3 M Migros, 500 metrekarelik elektronik market, 8 sinema salonu, 10 hatlı bowling salonu, 600 kişilik oturma kapasitesi bulunan teraslı fast food alanı yer alıyor. Bin araçlık kapalı otoparkın da bulunduğu Demirpark'ta çocuklar için özel olarak tasarlanan 350 metrekarelik eğlence merkezine de yer veriliyor.